-
KarLa
- Posty: 23145
- Rejestracja: 26 maja 2017, 23:48
Post
autor: KarLa » 08 maja 2019, 13:57
Misiowa, nie przepadam za sklepowymi konfiturami
Sofii, patrzylam na te teczowe, ale nie chce mi sie w to bawic

-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 08 maja 2019, 14:06
Jak dla mnie teczowe to są tylko ładne pod kątem dzieci, ale okrutnie mi nie smakuje to ciasto
-
Sofii
- Posty: 16640
- Rejestracja: 27 maja 2017, 14:41
Post
autor: Sofii » 08 maja 2019, 14:13
Ja robię normalny biszkopt z barwnikami więc smakuje normalnie

-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 08 maja 2019, 17:21
Sofii pisze:Ja robię normalny biszkopt z barwnikami więc smakuje normalnie
A to nie próbuj tego typowego przepisu o jaki to podły gniot. Za pierwszym razem jak zrobilam to myslalam że to wina barwników. Kupilam jakies naturalne i wyszly takie kolory że to katastrofa. Potem jadlam pieknie wybarwione ciastka u kolezanki i rownie niedobrw jak moje
-
Misiowa
- Posty: 19517
- Rejestracja: 26 maja 2017, 18:20
Post
autor: Misiowa » 12 maja 2019, 14:47
Farazi, dziękuję za przepis na polewę. Muszę jeszcze nabrać wprawy w "rozlewaniu" ale i tak jestem zadowolona.
Miały być makaroniki do dekoracji ale były niewyjściowe, więc ostatecznie upiekłam na szybko mini bezy.
Kurczak obłędny!

-
efryna
- Administrator
- Posty: 10182
- Rejestracja: 26 maja 2017, 12:46
Post
autor: efryna » 12 maja 2019, 15:04
Misiowa, świetny tort!
-
KarLa
- Posty: 23145
- Rejestracja: 26 maja 2017, 23:48
Post
autor: KarLa » 12 maja 2019, 15:21
Misiowa, ale super tort
-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 12 maja 2019, 15:21
A właśnie mialam pytac w tym wątku. Czy ktoraś z Was robiła lub jadła dżem z bzu? Bo mnie korci zrobić ale nie znam nikogo kto to jadł i mogłby coś powiedzieć
-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 13 maja 2019, 5:02
Hmm wychodzi na to, że jednak muszę przetrzeć szlak

-
Sofii
- Posty: 16640
- Rejestracja: 27 maja 2017, 14:41
Post
autor: Sofii » 13 maja 2019, 7:09
Mimezja, w zeszłym roku przy okazji robienia soku z bzu zastanawiałam się czy nie zrobić, ale ostatecznie nie wiedziałam czy byłoby to jadalne i odpuściłam.
-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 13 maja 2019, 9:22
Sofii pisze: ↑13 maja 2019, 7:09
Mimezja, w zeszłym roku przy okazji robienia soku z bzu zastanawiałam się czy nie zrobić, ale ostatecznie nie wiedziałam czy byłoby to jadalne i odpuściłam.
o no tak jest jeszcze czarny bez, tego to bym chyba nie tknęła bo sok też niestety źle na mnie działa.
Można zrobić dżem z bzu lilaka
https://skumbriewtomacie.wordpress.com/ ... -z-lilaka/
Kocham zapach bzu i zastanawiam jak to się przekłada na smak

-
nuuutella
- Posty: 10900
- Rejestracja: 27 maja 2017, 6:29
Post
autor: nuuutella » 13 maja 2019, 11:59
Mimezja ja robiłam tylko sok o nalewki. Ale to chyba się robi dopiero na jesień, jak już są te owoce?
-
Sofii
- Posty: 16640
- Rejestracja: 27 maja 2017, 14:41
Post
autor: Sofii » 13 maja 2019, 12:02
Mimezja, ja byłam pewna, że chodzi ci o czarny bez

-
Mimezja
- Posty: 13498
- Rejestracja: 27 maja 2017, 0:46
Post
autor: Mimezja » 13 maja 2019, 15:47
nuuutella pisze:Mimezja ja robiłam tylko sok o nalewki. Ale to chyba się robi dopiero na jesień, jak już są te owoce?
Wyzej wrzucilam przepis. Robi sie z kwiatu, ale ja myślę o bzie lilaku a nie czarnym bzie
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości