Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
nuutella Też to zauważyłam kupuję O. pałki serowe w biedronce i kiedyś w opakowaniu było 5 szt. a teraz za tą samą cenę są 4 sztuki .
Ja kojarzę osełkę za około 6,99 zł z początku roku... Masła nie lubimy, a z osełek tylko ta nam zasmakowała.
Nie wiem jakim cudem udaje mi się mieścić w budżecie przy tych podwyżkach. W minionym miesiącu doszedł koszt wesela i mm dla Jul.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Szladus, ale jakimi transportami masła? Skąd oni je sprowadzają, że taki problem? A z mlekiem nie.
Ja slyszalam, ze ponoc eksportujemy duzo i brakuje
Lisbeth, jakie mm kupujecie?
My weszliśmy w hippa i już zostaniemy, ok 40 zł za 600 g. 5 - 6 kartonów na miesiąc czyli 200-240 zł
My weszliśmy w hippa i już zostaniemy, ok 40 zł za 600 g. 5 - 6 kartonów na miesiąc czyli 200-240 zł
Ja te podwyżki najbardziej widzę w warzywniaku.
Owoce i warzywa bardzo poszły w górę.
Misiaq, to przez majowe przymrozki. Podobno bardzo słabe zbiory w tym roku.
Według pana z mojego warzywniaka te przymrozki to ściema i tak na prawdę chodzi o zmowy cenowe.
Ten "mój" pan jest polityczny i wszędzie widzi spisek, więc......
Ale kto ich tam wie
A jeszcze w temacie kosztów życia to dziś złożyliśmy wniosek na 500+, będzie na wyrównanie "strat"
Misiaq, ja kupuję na bazarze i wszyscy mówią o mrozie. Podobno węgierek w tym roku prawie nie będzie. Zresztą widzę po swoich drzewkach, miałam w tym roku tylko garść czerwonych porzeczek, wiśnia i jabłonki zmarzły.
Re: Co teraz czytacie?
Ja też, reszta nie jakoś bardzo, ale w warzywniaku zostawiam ze 30% więcej.Misiaq pisze:Ja te podwyżki najbardziej widzę w warzywniaku.
O szuczne zawyżanie ceny masła w zupelnosci sie zgadzam. Cena mleka, bialego sera i jogurtow nie drgneła,wiosną podrozal tylko żołty ser, a teraz to masło.
Ja sobie bez masła nie wyobrazam ani kanapki, ani pieczenia ciasta, a że przyszedl sezon szarlotkowy to bedziemy bulic.
Za to w kwestii owoców, ja mieszkanka wsi potwierdzamzdecydowanie mamy w tym roku nieurodzaj.
Ja sobie bez masła nie wyobrazam ani kanapki, ani pieczenia ciasta, a że przyszedl sezon szarlotkowy to bedziemy bulic.
Za to w kwestii owoców, ja mieszkanka wsi potwierdzamzdecydowanie mamy w tym roku nieurodzaj.
Mimezja, no właśnie o to chodzi, cena jogurtu nie drgnęła al zmniejszyła sie gramatura
Co do owoców, tez stawiam na prymrozki, a potem caly czerwiec susza. Gdyby nie podlewanie to na ogrodzie nie miałabym prawie nix
Co do owoców, tez stawiam na prymrozki, a potem caly czerwiec susza. Gdyby nie podlewanie to na ogrodzie nie miałabym prawie nix
- Escherichia
Jak dobrze, że nie używamy jakoś szczególnie masła, bo faktycznie drogie jak fix.
Moja siostra chce powrócić do robienia serów, śmietany, masła z wiejskiego mleka Już jej powiedziałam, żeby zobaczyła, jak to cenowo będzie się prezentować, bo bym brała
Przyznam się szczerze, ze oprócz sera żółtego nie zauważyłam podwyżek innych produktów. Pewnie, jakby mi ktoś zwrócił uwagę, to może
Moja siostra chce powrócić do robienia serów, śmietany, masła z wiejskiego mleka Już jej powiedziałam, żeby zobaczyła, jak to cenowo będzie się prezentować, bo bym brała
Przyznam się szczerze, ze oprócz sera żółtego nie zauważyłam podwyżek innych produktów. Pewnie, jakby mi ktoś zwrócił uwagę, to może
U nas dużo masła idzie, 3 kostki tygodniowo to takie minimum.
Ja robiąc zakupy otwieram kilka ostatnich koszyków i na ich podstawie robię aktualne zamówienie, a tam mi się zawsze wyświetla cena z zamówienia i cena aktualna, więc widzę natychmiast, tak to też bym nie zauważyła, że tu 10, tam 50 groszy więcej.Escherichia pisze: Przyznam się szczerze, ze oprócz sera żółtego nie zauważyłam podwyżek innych produktów. Pewnie, jakby mi ktoś zwrócił uwagę, to może