Moja walka o lepszą sylwetkę
Re: Moja walka o lepszą sylwetkę
Na moje to około 250-300 Ci leci.
Kiedyś sprawdzałam to, ćwicząc z pasem do mierzenia tętna j aplikacją na telefonie. Trening około 50.minutowy (na określonej wartości tętna, już nie pamiętam dokładnie jakiej) dawał spokojnie 500kcal.
Kiedyś sprawdzałam to, ćwicząc z pasem do mierzenia tętna j aplikacją na telefonie. Trening około 50.minutowy (na określonej wartości tętna, już nie pamiętam dokładnie jakiej) dawał spokojnie 500kcal.
efryna, przed treningiem najlepiej zjeść niewielką zbilansowaną przekąskę (węglowodany, tłuszcz, białko), a po treningu posiłek białkowo-węglowodanowy (np. koktajl).
farazi byłoby fajnie. nigdy nie zastanawiałam się nad tym, dopiero jak efryna napisała te kcal... ale bieganie a orbitrek to też różnica...
farazi, hahaha
Miśka, dzięki za podpowiedź
Suerte, jestem pewna, że więcej spalasz niż te 130 (a ja, z drugiej strony, że mniej niż te 600), ale naprawdę nie wiem, jak to się liczy. Często jeżdżę do pracy i z powrotem rowerem, to jest 19 km (w sumie) i wg endo też w sumie spalam ponad 600 kcal, ale średnio mi się w to chce wierzyć, bo taka przejażdżka właściwie w ogóle mnie nie męczy.
Miśka, dzięki za podpowiedź
Suerte, jestem pewna, że więcej spalasz niż te 130 (a ja, z drugiej strony, że mniej niż te 600), ale naprawdę nie wiem, jak to się liczy. Często jeżdżę do pracy i z powrotem rowerem, to jest 19 km (w sumie) i wg endo też w sumie spalam ponad 600 kcal, ale średnio mi się w to chce wierzyć, bo taka przejażdżka właściwie w ogóle mnie nie męczy.
Efryna 10 km z kijami szybkim tempem to ok 600 kalorii, sprawdzane na Endomondo i takim zegarku sportowym, ten sam wynik. W niedzielę zrobilam 6 km z kijami bardzo szybkim tempem to było 450 kalorii. Więc Twój wynik z biegania jest dla mnie prawdopodobny:) Natomiast ten z roweru trochę dziwny, jakby zawyżony:)
Pamiętajcie ze ilość spalonych kalorii jest inna przy rożnej wadze.
Ja przez 20 km na rowerze spalam ok. 1000 kcal (pomiar zegarkiem sportowym) na orbi 500-520 kcal w 45 minut (zegarek + opaska na klatce piersiowej). W obydwu przypadkach średnie tętno to ok. 130.
równe 10 kilo po 6 tygodniach
Brawo!Suerte pisze:równe 10 kilo po 6 tygodniach
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
wiesz co, ja w sumie mało zmieniłam, nie jestem na żadnych pudełkach (pewnie i tak by mi je dzieciaki zżerały), nie zmieniłam pieczywa ani innych takich, nie jem po prostu w ogóle słodyczy, frytek, pizzy... no i jak jem np. jakąś kukurydzę to nie solę.
od 3 dni mam fazę na jajka gotowane i jem z majonezem, a majonez to przecież zło...
u mnie robotę robi orbitrek, bo przed dietą moja aktywność fizyczna była równa 0.
Suerte, wow!!! Gratulacje! Marzy mi się taki wynik, chociaż realistycznie założyłam -5 kg przez 6 tygodni (bo odliczam do wesela)
Suerte szacun
Szkoda, że nie mam miejsca na sprzęt do ćwiczeń
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Szkoda, że nie mam miejsca na sprzęt do ćwiczeń
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka