Kulinarne szaleństwa
Re: Kulinarne szaleństwa
Ale ja glupia jestem, ten sernik to nic innego jak Izaura ktorą robię rozpuszczajac maslo cukier i kakao zamiast masla z czekolada. Zyskał tylko gratis w postaci wiśni
u mnie wszyscy pieką, i mama, i kuzynką, i kuzyn - i się wymieniamy. Od mamy będzie szarlotka, od kuzynki ciasto ze śliwkami i może muffinki marchewkowe, od kuzyna sernik.
już to widzę jak odmawiam
Teściowa piecze 3 rodzaje ciast na dużych blachach, tego nie idzie przejeść
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
U nas tez wszyscy sie wszystkim wymieniają.
Ja za bardzo lubię piec, żeby sobie odmówić robienia ciast. Dla mnie.to w ogóle na Święta mógłby być barszcz, sałatka jarzynowa, bigos i ciasta. Cała reszta mi zbędna.
- mała_czarna
Lisbeth to może trzeba się dogadać z teściową żeby piekła mniej bo też chcesz coś upiec?
Lżej jej będzie też
Lżej jej będzie też
Dziewczyny a na ten sernik - Brownie to jest tu gdzieś przepis? Nie mogę znaleźć?
- mała_czarna
Ja robiłam z mojewypieki w zeszłym roku a teraz robię z tegoAneczka98 pisze:Dziewczyny a na ten sernik - Brownie to jest tu gdzieś przepis? Nie mogę znaleźć?
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/sernikobrownie
dziękimała_czarna pisze: ↑21 gru 2019, 17:42Ja robiłam z mojewypieki w zeszłym roku a teraz robię z tegoAneczka98 pisze:Dziewczyny a na ten sernik - Brownie to jest tu gdzieś przepis? Nie mogę znaleźć?
https://www.kwestiasmaku.com/przepis/sernikobrownie
Ja nie pieke chyba w tym roku nic... bedziemy u tesciowej, mojej mamy, dziadkow, kazdy pewnie bedzie mial w trzy traby napieczone jak ich znam...
A ciasta i tak jadam kawalek, moze dwa przez cale swieta, w sumie dla mnie ciasta zbedne, zazwyczaj sernik na czarnym spodzie robilam co roku...
U mnie cale swieta to pierogi i uszka z barszczem wiecej albo probuje albo i nie
A ciasta i tak jadam kawalek, moze dwa przez cale swieta, w sumie dla mnie ciasta zbedne, zazwyczaj sernik na czarnym spodzie robilam co roku...
U mnie cale swieta to pierogi i uszka z barszczem wiecej albo probuje albo i nie
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Keksy mi opadły chyba było za mało bakalii.
U mnie podobnie. Teściowa oglosila w tym roku, że nie zrobi bigosu. Tak mnie wrylo jak to powiedziala, że ponoć zrobiła w reakcji na moją minę a robi taki bigos, że nigdzie ale to nigdzie takiego pysznego nie jadłam.Katherina pisze:Ja za bardzo lubię piec, żeby sobie odmówić robienia ciast. Dla mnie.to w ogóle na Święta mógłby być barszcz, sałatka jarzynowa, bigos i ciasta. Cała reszta mi zbędna.
Mimezja, ja też zamówiłam bigos, tylko u mojej mamy. Uwielbiam go, a także podchody taty do niego, gdy mama nie patrzy, to dorzuca trochę od siebie, a to szklankę czerwonego wina, a to trochę czegoś innego, i po kilku dniach wychodzi nie bigos a poezja
Dziewczyny, mam pytanie.
Muszę upiec ciasto na Dzień Babci. I chcę zrobić szarlotkę z bezą i kruszonką. Ale jutro jestem długo w pracy i ogólnie będzie ciężko dzień (ciasto na wtorek). Pomyślałam, że dzisiaj sobie uprażę jabłka i zrobię ciasto kruche (spokojnie mogą do jutra stać w lodówce). Mam pytania o białka, czy te które zostaną mi z kruchego mogę też przechować w lodówce do dnia następnego i zrobić z nich beze? Czy to wyjdzie?
Muszę upiec ciasto na Dzień Babci. I chcę zrobić szarlotkę z bezą i kruszonką. Ale jutro jestem długo w pracy i ogólnie będzie ciężko dzień (ciasto na wtorek). Pomyślałam, że dzisiaj sobie uprażę jabłka i zrobię ciasto kruche (spokojnie mogą do jutra stać w lodówce). Mam pytania o białka, czy te które zostaną mi z kruchego mogę też przechować w lodówce do dnia następnego i zrobić z nich beze? Czy to wyjdzie?