Kulinarne szaleństwa
Re: Kulinarne szaleństwa
Moim zdaniem nic się tym białkom nie stanie. Ale ja specjalistką od bezy nie jestem.
Na moje oko też powinny być ok, ale czekam na opinię kogoś, kto tak robił. Ja zawsze że świeżych.
Sofii, na spokojnie, ewentualnie je zamrozić i rozmrozić.
Adu, jajka mam świeże, wiejskie, ze sprawdzonego źródła, dlatego sądzę, że powinno być ok... Jeśli nie to wywalę najwyżej i zrobię ze świeżych
Sofii, ja bym tak zrobiła, to tylko jeden dzień
Sofii spokojnie możesz. Ja wprawdzie jestem średnio wypiekowa, ale moja mama często tak robiła, jednego dnia coś np. z sami żółtkami, a kolejnego bezę z białek, które zostały
Sofii, ja właśnie wczoraj robiłam szarlotkę z bezą, białka miałam z piątku, bo mi zostały po robieniu pączków. One mogą spokojnie i 3 dni stać i nic im nie będzie, tylko przykryj je, żeby nie wyschły.
Za to z rozmrożonych mi beza nie wyszła, w ogóle nie chciała wyschnąć.
Dziś jeszcze będę robiła bezy z reszty białek, bo miałam ich chyba 11.
Za to z rozmrożonych mi beza nie wyszła, w ogóle nie chciała wyschnąć.
Dziś jeszcze będę robiła bezy z reszty białek, bo miałam ich chyba 11.
Ostatnio zmieniony 19 sty 2020, 11:38 przez Miśka, łącznie zmieniany 1 raz.
Sofii, czego się boisz? Że się nie ubiją, czy że się coś w nich rozwinie? Nawet, gdyby się rozwinęło to sądzę, że temperatura w piekarniku zrobi swoje.
Sofii, robiłam już bezę z białek z lodówki i wszystko było ok.
Tylko właśnie przykryj je, żeby nie przeszły lodówką i nie wyschły.
Tylko właśnie przykryj je, żeby nie przeszły lodówką i nie wyschły.
Farazi, w zasadzie tego i tego.
Dzięki dziewczyny, jesteście niezastąpione.
Dzięki dziewczyny, jesteście niezastąpione.
Wyjda nawet po tygodniu stania w lodowceSofii pisze:Dziewczyny, mam pytanie.
Muszę upiec ciasto na Dzień Babci. I chcę zrobić szarlotkę z bezą i kruszonką. Ale jutro jestem długo w pracy i ogólnie będzie ciężko dzień (ciasto na wtorek). Pomyślałam, że dzisiaj sobie uprażę jabłka i zrobię ciasto kruche (spokojnie mogą do jutra stać w lodówce). Mam pytania o białka, czy te które zostaną mi z kruchego mogę też przechować w lodówce do dnia następnego i zrobić z nich beze? Czy to wyjdzie?
Katherina o dopiero doczytałam mama wie?
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
To znowu ja, czy któraś z was ma sprawdzony przepis na makaroniki?
Jutro biorę się za tort dla mamy, będzie choc and cherry, umyśliłam sobie kilka makaroników na górze do dekoracji.
Jutro biorę się za tort dla mamy, będzie choc and cherry, umyśliłam sobie kilka makaroników na górze do dekoracji.
Sofii, jesteś kamikadze pokaż koniecznie efekt!
Farazi, tyle się naczytałam, że mam wątpliwości czy się brać... Być może stanie na samych bezikach.
Ja bym się nie brała, po tym, czego się naczytałam ale może Misiowa lub Miśka się wypowiedzą, one są dobre w te klocki.