Kulinarne szaleństwa
Re: Kulinarne szaleństwa
Sofii, widziałam na insta, masz talent, kobieto!
M. 2016
W. 2018
J. 21 VIII 2022
W. 2018
J. 21 VIII 2022
Re: Kulinarne szaleństwa
Sofii, piękny i na pewno pyszny
Re: Kulinarne szaleństwa
Sofii, wow, boski ten tort
Re: Kulinarne szaleństwa
Jakie mleko roślinne najlepiej zastepuje mleko krowie podczas pieczenia? Robilam w tym tyg ciasto drożdżowe z mlekiem migdałowym i nędznie wyszło, a tu tlusty czwartek za pasem i miłoby bylo skubnąć jakiegoś paczka.
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Re: Kulinarne szaleństwa
Kokosowe chyba, bo bardziej tłuste, ale intensywne w smaku. Ja robiąc na migdałowym dodaję trochę więcej tłuszczu.
Re: Kulinarne szaleństwa
Mimezja, ja jesli uz to uzywam kokosowego, ale raczej do nalesnikow, muffinek. Nic innego nie probowalam
Re: Kulinarne szaleństwa
Ja używałam ryżowego. Na pewno robiłam na nim racuchy drożdźowe i drożdżówki z serem. Może pączki też wyjdą.
Re: Kulinarne szaleństwa
Siostra mówi, że sojowe jest najbardziej zbliżone składem do krowiego, ale nigdy nic na nim nie piekła, więc nie wie, jak w praktyce.
Re: Kulinarne szaleństwa
Hmm ale mamy rozstrzal. Kokosowegowolalabym uniknac wszak dosc mam już dodatku jogurtow kokosowych do wszystkiego. Szukalam weganskich przepisow ale tam jest tylko info aby dodać mleko roślinne. Po za tym nie ma jajek które tez lubie i nie widze powodu aby je eliminować. Zatem może od jutra zaczne testowac? Wszak zrzuciłm parę deko
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Re: Kulinarne szaleństwa
Zawsze możesz wypróbować te fit pączki Lewandowskiej z ziemniaków
Re: Kulinarne szaleństwa
Dziękujefarazi pisze:Zawsze możesz wypróbować te fit pączki Lewandowskiej z ziemniaków
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Re: Kulinarne szaleństwa
Dobra to jak ktoś szuka jeszcze przepisu to polecam. Dodalam jeszcze 5 żółtek, dodatkowe 50g masla (roslinnego) i zrobiłam na mleku ryzowym, bo jak spróbowałam jak bardzo jest wstretne to stwierdzilam, że nadaje sie tylko do przemycenia do ciasta zasmiast wodki, byla whisky i wyszło palce lizać.
https://www.mojewypieki.com/przepis/paczki-przepis-iii.
Robilam podwójna porcje i juz mało zostało na jutro
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
https://www.mojewypieki.com/przepis/paczki-przepis-iii.
Robilam podwójna porcje i juz mało zostało na jutro
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Re: Kulinarne szaleństwa
Zostały mi białka po faworkach i wczoraj zrobiłam minipavlovy.
Chyba polubię się z tą formą bezy. Do tej pory zawsze robiłam duże i nigdy jeszcze nie udało mi się wysuszyć bezy idealnie do końca, tutaj nie ma tego problemu. Fajna możliwość podania, bez żadnego krojenia. Można się pobawić z dekoracjami.
Jedyny minus - znikają za szybko
Chyba polubię się z tą formą bezy. Do tej pory zawsze robiłam duże i nigdy jeszcze nie udało mi się wysuszyć bezy idealnie do końca, tutaj nie ma tego problemu. Fajna możliwość podania, bez żadnego krojenia. Można się pobawić z dekoracjami.
Jedyny minus - znikają za szybko
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości