Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Katherina, u nas to ja przypuszczam, ze wina ogolnie lodowki, bo ta, ktora mieliamy w.poprzedniej kuchni (teraz stoi w altance) bardzo mrozila... mielismy nastawiona na minimum, a i tak wiecznie zmrozona... warzyw tez nam sie duzo przez to psulo i przestalismy w tamtym czasie trzymac w lodowce
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
U mnie robi się czarna skóra, ale w środku są normalne.
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
- Escherichia
Po ile sprzedają teraz kalafiory? Tak właśnie mnie olśniło, że nie jadłam kalafiora chyba 2 lata
A rok na pewno. Był mega drogi, później już nawet go nie szukałam na półkach..

Hmm zwykly widzialam po 10 zl, a ramonesco kupilam ostatnio za 5Escherichia pisze:Po ile sprzedają teraz kalafiory? Tak właśnie mnie olśniło, że nie jadłam kalafiora chyba 2 lata A rok na pewno. Był mega drogi, później już nawet go nie szukałam na półkach..
- mała_czarna
Jeżu ale nam się kasa rozeszła w tym miesiącu. Zrobiliśmy niby jakieś zapasy no ale znowu bez przesady a konto świeci pustkami.
Tak mieliśmy oszczędzać a to już drugi miesiąc z rzędu gdy nie ma z czego
Tak mieliśmy oszczędzać a to już drugi miesiąc z rzędu gdy nie ma z czego

mała mieliście dodatkowe wydatki?
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
- mała_czarna
No w sumie poza Kuby portkami, zapasem moich soczewek, konsultacja okulistyczną online dla Kuby i torty dla Kuby i prezent- to już nie. A to powiedzmy wychodzi ok 700-750zl więc jeszcze bez jakiejś tragedii.lisbeth87 pisze:mała mieliście dodatkowe wydatki?
Aż mi się nie chce wierzyć że tyle w żarcie poszło a nic innego nie widzę więcej na koncie.
nam też sporo wyszło na żywności.mała_czarna pisze: ↑31 mar 2020, 8:24Aż mi się nie chce wierzyć że tyle w żarcie poszło a nic innego nie widzę więcej na koncie.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
- mała_czarna
Chciałabym wierzyć że w takim razie kwiecień będzie łaskawszy ale już się chyba nie łudzę.lisbeth87 pisze:nam też sporo wyszło na żywności.mała_czarna pisze: ↑31 mar 2020, 8:24Aż mi się nie chce wierzyć że tyle w żarcie poszło a nic innego nie widzę więcej na koncie.
Nam trz duzi na jedzenie;/ od 11.03 wydaliśmy 1100 zl + ok 200 na jedzenie z miasta. Na nas to duzo, bo jesteśmy tylko we dwojke. Ale procz wody, mqm wszystjo na obiady do konca przyszłego tygodnia i warzyw tez raczej starczy, wiec jeśli obędzie się bez wizyty w sklepie to wyjdzie okej.
No i ja wiem, ze napiszcie, ze to pewnie wcale nie duzo, ale pamiętajcie, ze my jestesmy we dwójkę tylko
I nie bylo tu chemii, procz papieru
No i ja wiem, ze napiszcie, ze to pewnie wcale nie duzo, ale pamiętajcie, ze my jestesmy we dwójkę tylko

Mała, nawet nie wiesz, jak Cię rozumiem...
Nam na pierwsze zakupy w marcu poszło 850zł, potem mniejsze 150 a w sobotę znowu 640 zł... Nie wiem jakim cudem
Co lepsze dziś znowu mąż musi jechać do sklepu, bo pampersy się kończą, nie ma ani jestej cebuli, pieczywa i kupi zgrzewkę mleka świeżego. Dojdzie pewnie jeszcze kilka rzeczy i na bank nie skończy się na 100 zł.
Po tym liczę, że jakiekolwiek zakupy będę potrzebowała dopiero na Święta.
Nam na pierwsze zakupy w marcu poszło 850zł, potem mniejsze 150 a w sobotę znowu 640 zł... Nie wiem jakim cudem

Po tym liczę, że jakiekolwiek zakupy będę potrzebowała dopiero na Święta.
- mała_czarna
No ale zapas papieru mógł zrujnować budżetadu pisze:I nie bylo tu chemii, procz papieru
Misiowa to piona.
Mala, to były tylko dwie male paczki, wiec to chyba nie ten papier
Misiowa, eeeeh. No właśnie, swieta. Muszę sie zastanawić czy zakupy zrobić w tym tygodniu, czy za tydzien.

Misiowa, eeeeh. No właśnie, swieta. Muszę sie zastanawić czy zakupy zrobić w tym tygodniu, czy za tydzien.

A u nas właśnie dużo więcej niż zwykle na koncie zostało, widać, że na kawe i jedzenie na mieście nie wydajemy 

Mała, łączę się w bólu.
Nawet nie wchodzę na konto, bo mnie szlag trafia, ale już pisałam, że to mój mąż doprowadził je do ruiny w tym miesiącu. W dodatku jak się okazało i tak nie zamówił wszystkiego i tak domawia ciągle coś...
Kwiecień podejrzewam nie będzie lepszy, zwłaszcza, że święta i męża urodziny (miał mieć imprezę-niespdoziankę,.nic z tego więc chociaż zainwestuję w porządny prezent).
Nawet nie wchodzę na konto, bo mnie szlag trafia, ale już pisałam, że to mój mąż doprowadził je do ruiny w tym miesiącu. W dodatku jak się okazało i tak nie zamówił wszystkiego i tak domawia ciągle coś...
Kwiecień podejrzewam nie będzie lepszy, zwłaszcza, że święta i męża urodziny (miał mieć imprezę-niespdoziankę,.nic z tego więc chociaż zainwestuję w porządny prezent).