Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Necia, ale ja kupiłam 3,4,5. Wykańczamy resztki 3 i wskakujemy w 4 a robiliśmy takie zapasy bo w lidlu byla spora promocja, zwłaszcza na 4 i 5, w innych sklepach nawet jak jest promo to nie ma takiej ceny. Tak czy siak u nas nie ma hebe
Necia, miałam już doświadczenie w temacie i uważamy oboje, że pampersy są najlepsze więc nie było co myśleć. Trzymać też mamy gdzie.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
My z kolei na Belli lecimy, a one nie mają jakiś spektakularnych promocji, cena w miarę stała, to kupuję na bieżąco.Sofii pisze:Necia, miałam już doświadczenie w temacie i uważamy oboje, że pampersy są najlepsze więc nie było co myśleć. Trzymać też mamy gdzie.
Katherina, bez promocji to też bym chyba zapasów nie robiła.
Chociaż my przez naszą spiżarnię to staliśmy się chomikami, zawsze mamy wszystko na zapas, np. 10 zgrzewek wody czy coca coli, 5 past do zębów, 60 rolek papieru, 2-3 op. tabletek do zmywarek, mnóstwo żeli pod prysznic itd. Zakupy chemiczne robimy raz na jakiś czas w większych ilościach.
Chociaż my przez naszą spiżarnię to staliśmy się chomikami, zawsze mamy wszystko na zapas, np. 10 zgrzewek wody czy coca coli, 5 past do zębów, 60 rolek papieru, 2-3 op. tabletek do zmywarek, mnóstwo żeli pod prysznic itd. Zakupy chemiczne robimy raz na jakiś czas w większych ilościach.
Na prawdę jesteście chomikiSofii pisze: ↑03 paź 2017, 18:00Katherina, bez promocji to też bym chyba zapasów nie robiła.
Sofii, piona !
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
- Escherichia
Może nie w takich ilościach, ale past do zębów, płynów do płukania ust, żeli pod prysznic, szamponów, odżywek do włosów, dezodorantów mamy w sporym zapasie, chociaż miejsca nie ma za cholerę Ale jak widzę promocję 1+1 za grosz nie mogę się oprzeć i nie wziąć, a wiadomo, że tych produktów używa się codziennie
To ja mam tak, że kupuję zazwyczaj jak coś mi się kończy. Jak jest akurat promocja, to super a jak nie- trudno
- Escherichia
To my na odwrót, ostatnio coraz mniejsze opakowania kupujemy. I zapasy mamy małe, na bieżąco się zaopatrujemy.
- mała_czarna
Ja gdybym miała miejsce to bym robiła wieksze zapasy.
U nas zwykle sporo ryżu i makaronów leży poupychanych po szafkach, pieluch i papieru toaletowego
U nas zwykle sporo ryżu i makaronów leży poupychanych po szafkach, pieluch i papieru toaletowego
Ja staram się obecnie kupować dany produkt w ilości jaką faktyczne zużywamy w trakcie miesiąca.
Kiedyś kupowałam nagminnie na promocjach, niezależnie czy było mi coś potrzebne (np płyn do prania). W obecnym systemie zostaje mi więcej pieniędzy niż przedtem
Kiedyś kupowałam nagminnie na promocjach, niezależnie czy było mi coś potrzebne (np płyn do prania). W obecnym systemie zostaje mi więcej pieniędzy niż przedtem
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.