Włosy
Re: Włosy
Rozwinę, że szampon nie powinien zawierać soli, silnych detergentów, alkoholu, silikonów. Nie można też używać szamponów przeciwłupieżowych. Po zabiegu powinno się zamiennie stosować kosmetyki emolientowe i proteinowe.Itzal pisze: trzeba pamiętać o nawilżaniu po zabiegu, nie używac szamponow z sulfatami (ciezko je znaleźć )
Wbrew temu, co napisała Itzal, jest całkiem spory wybór szamponów, które z powodzeniem można stosować. Z drogeryjnych przetestowałam Petal Fresh, Mysterium, Vianek. Używałam też kosmetyków Inoar, a teraz mam MoroccanOil (cudowne!!) i Amazon Keratin. Zawsze trzeba patrzeć na skład, bo w jednej marce trafiają się dobre i złe (np. z Mysterium nie każdy szampon się nada). Odżywek i masek można używać właściwie dowolnych, ale zawsze zamiennie nawilżających i proteinowych (niekoniecznie w stosunku 1:1).
Pielęgnacja jest kluczowa i osoba, która robi zabieg keratynowy powinna też powiedzieć, jak pielęgnować włosy po zabiegu.
- Escherichia
Re: Włosy
Miałam pisać, że poszłabym jednak w brąz Pamiętam Cię z ciemniejszymi włosami, wyglądałaś bardzo ładnie!