Co dziś przygotowujecie na obiad?
Re: Co dziś przygotowujecie na obiad?
Miśka, a bigos? Też jest takim daniem, które zyskuje z czasem.
Jak robicie ziemniaczki do wołowiny? Tylko ugotowane, czy jeszcze jakoś podpieczone?
Jak robicie ziemniaczki do wołowiny? Tylko ugotowane, czy jeszcze jakoś podpieczone?
Jak robicie z daniami na winie, dla dzieci coś innego, czy uznajecie, że alkohol wyparował?
Ależ mam ochotę na bigos i fosolke po bretońsku. Muszę mamę namówić, bo tylko ona potrafi takie pyszne zrobić.
U nas dziś była zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami na patelnie
Jutro i w poniedziałek karkówka w sosie ketchupowym, pieczone ziemniaki i surówka z czerwonej kapusty
U nas dziś była zapiekanka makaronowa z kurczakiem i warzywami na patelnie
Jutro i w poniedziałek karkówka w sosie ketchupowym, pieczone ziemniaki i surówka z czerwonej kapusty
Głównie mąż, ale dzielnie pomagałam;) wrzucałam kiedyś przepis, z którego korzystałam
viewtopic.php?f=58&t=835&start=15
Obecnie trochę zmodyfikowaliśmy pewne rzeczy (np wywar robiliśmy wieprzowo-drobiowy no i zdecydowanie mniejszą porcję). To trochę upierdliwe danie, w sensie trzeba zacząć dzień wcześniej, bo wywar się powinien kilkanaście godzin gotować i wymaga kilku składników takich typowo dostępnych tylko w azjatyckich sklepach, ale jeśli byś się kiedyś zdecydowała, to służę praktycznymi wskazówkami, bo naprawdę dopracowaliśmy ten przepis! I wysiłek totalnie wart efektu, jest tylko jedno miejsce w krk, gdzie robią porównywalnie dobry (ta skromność)
farazi, my jedliśmy ze zwykłymi ziemniakami z wody w sumie myślę, że nie trzeba więcej. Niektórzy jedzą np. z bagietką. I jak wyszło? Mam nadzieję, że mąż się przekonał!!! Jak on tak mógł
Dzięki za komplementy!
Efryna, ja ze względu na alergie boję się wynalazków więc nigdy tego nie jadłam ale wygląda fajnie
Efryna zgłosze sie jak już pójdę na zwolnienie, bo aż mi ślinka pociekła!
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
rosół
domowe frytki, shorma z kurczaka z rosołu, pomidor z cebulą
domowe frytki, shorma z kurczaka z rosołu, pomidor z cebulą
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Kurczak pieczony w całości (to z lenistwa) ziemniaki pieczone i surówka z kapusty i selera naciowego. Dla męża jeszcze sos grzybowy ze świeżych podgrzybkow.
steki z indyka, ziemniaki faszerowane brokulami i serem
poniedziałek - krupnik
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Fasolka po bretońsku
roladki z kurczaka faszerowane brokulami, pieczone ziemniaki
Katherina, w sumie to nie robilam z zadnego przepisu wymyslilam bo mi brokuly zostaly z wczoraj i reszta mozzarelli z przedwczoraj z pizzy
Piersi rozkroilam wzdluz i rozklepalam- tak jak na devolaje, olej wymieszalam z przyprawami (mialam przyprawe do kurczaka, tymianek, slodka papryke, sol, pieprz). Zamarynowalam mieso i wlozylam do lodowki na 2 godzinki. Brokuly ugotowalam, pogniotlam widelcem, dodalam 2 zabki czosnku i potarlam do tego mozzarelle (ta twarda) dalam troche soli i pieprzu. Ten farsz nalozylam na mieso i zawinelam jak roladke, zawinelam w folie aluminiowa, pieklam 30 minut w 190stopniach
Piersi rozkroilam wzdluz i rozklepalam- tak jak na devolaje, olej wymieszalam z przyprawami (mialam przyprawe do kurczaka, tymianek, slodka papryke, sol, pieprz). Zamarynowalam mieso i wlozylam do lodowki na 2 godzinki. Brokuly ugotowalam, pogniotlam widelcem, dodalam 2 zabki czosnku i potarlam do tego mozzarelle (ta twarda) dalam troche soli i pieprzu. Ten farsz nalozylam na mieso i zawinelam jak roladke, zawinelam w folie aluminiowa, pieklam 30 minut w 190stopniach
poke!
Wysłane z mojego Pixel 3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Pixel 3 przy użyciu Tapatalka