Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Odebrałam list ze spółdzielni z dwoma podwyżkami czynszu od nowego roku...
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Wpadlam do biedry po zapas parowek dla Igora bo bardzo mu posmakowaly. Kupilam owoce i pieczywo, a z duperszmitow wydalam 21zl na swiateczne kolczyki i 12 na pisaki do pierniczkow
Bez sensu nijak nie wchodzi zdjecie.
W kazdym razie owoce, pieczywo i parowki 135zl
W kazdym razie owoce, pieczywo i parowki 135zl
Mieliśmy dziś termin Frisco.
Trzy razy dostawałam sms z przesunięciem godziny dostawy. Pierwszy raz nam się coś takiego zdarzyło. Jakieś opóźnienia się trafiają, ale nie az takie. Ostatni sms był z informacją, ze dostawca będzie w ciągu 90 minut Jak na PKP
Dostaliśmy to co zamawialiśmy, ale oprócz tego mnóstwo nie naszych rzeczy, niektóre "normalne" typu papryka, ale tez wegańskie burgery sojowe i tym podobne "dziwa". Dzwonie jutro do nich, jak chcą niech zabierają, ale pewnie im się to nie opłaca
Ale mają rzeczy M&S, więc ich i tak kocham!
Trzy razy dostawałam sms z przesunięciem godziny dostawy. Pierwszy raz nam się coś takiego zdarzyło. Jakieś opóźnienia się trafiają, ale nie az takie. Ostatni sms był z informacją, ze dostawca będzie w ciągu 90 minut Jak na PKP
Dostaliśmy to co zamawialiśmy, ale oprócz tego mnóstwo nie naszych rzeczy, niektóre "normalne" typu papryka, ale tez wegańskie burgery sojowe i tym podobne "dziwa". Dzwonie jutro do nich, jak chcą niech zabierają, ale pewnie im się to nie opłaca
Ale mają rzeczy M&S, więc ich i tak kocham!
My w tym roku z mężowej pracy pierwszy raz dostaliśmy paczkę świąteczną pakowaną przez frisko (w poprzednich latach mieli innego dostawcę) i szczerze to się uśmialiśmy z tych ĄĘ produktów marki M&S hiciorem była salsa z tlufli- z zawartością trufli poniżej 5% ale salsa paprykowa była smaczna
Bo trzeba wiedzieć co dobresowaa pisze: ↑12 sty 2021, 22:21My w tym roku z mężowej pracy pierwszy raz dostaliśmy paczkę świąteczną pakowaną przez frisko (w poprzednich latach mieli innego dostawcę) i szczerze to się uśmialiśmy z tych ĄĘ produktów marki M&S hiciorem była salsa z tlufli- z zawartością trufli poniżej 5% ale salsa paprykowa była smaczna
Dziewczyny, które mają działki, ile płacicie podatku gruntowego? U nas za działkę 12a z czego budynku stanowią 95m2 płacimy 448zl. Prawie tyle samo place za 2.5ha gruntów rolnych w tej samej gminie. Teściowie mają podobną działkę ale więcej budynków i płacą 650zl. Czy tylko u nas takie szaleństwo?
Mimezja, my mamy 14 arów i mamy 550.
Mamy nadpłatę za prąd, a enea wyliczyła nam prognozę na prawie 3600 rocznie, wtf?!
Czyli wychodzi 300 zł na miesiąc.
Czyli wychodzi 300 zł na miesiąc.
35 arów, dom 120 m, garaż 24m, część działki mamy jako grunt rolny, a dom i kostka jako budowlany, płacimy 460 zł.
Ale meza siostra dwa domy dalej ma jakoś tak przekształcone, że za dom 120 i 24 a płaci tylko 120 zł...
Sofii dużo.... Ja jestem ciekawa Jolę nam wyjdzie więcej za suszarke
Ale meza siostra dwa domy dalej ma jakoś tak przekształcone, że za dom 120 i 24 a płaci tylko 120 zł...
Nuuutella, oni się pomylili, bo my roczne zużycie mamy mniejsze niż w poprzednim roku (a mieliśmy teraz już suszarkę pełny rok, całe lato chodziło nawodnienie na dworze, używaliśmy też klimatyzatora).
Misiowa, właśnie nie, po prostu zaprognozowali nam tak dużo kW, dlatego to nie ma sensu.
jak 9lat temu dostaliśmy oficjalnie dom na nas to płaciliśmy 1/4 tego co za moje hektary. A potem były jakieś obowiązkowe deklaracje i pojechali nas równo x 4nuuutella pisze: ↑02 mar 2021, 17:4835 arów, dom 120 m, garaż 24m, część działki mamy jako grunt rolny, a dom i kostka jako budowlany, płacimy 460 zł.