Sprawdzone przepisy na pyszne desery :)
Re: Sprawdzone przepisy na pyszne desery :)
Misiowa, ja chyba sie nie doczekam upieczenia ciasta przez meza, chyba ze meza zmienie jedyne co moglby upiec to pizze z mrozonek..
Mój mąż też piecze, więc nie aż taka egzotyka. On w ogóle lepszy w kuchni ode mnie...
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Moj nie piecze, ale sernik na zimno tylko on robi. Juz w roznych wersjach robił. Pieczenia sie chyba trochę boi
Fajny i łatwy przepis na sernik na zimno w sumie chętnie przygarnę
Misiaq, P zawsze na spod kruszy herbatniki, miesza z roztopionym masłem.
Ser z wiaderka miesza razem z ubita śmietana i zalezy jaki chce smak czy kolor to dodaje jeszcze galaretkę rozpuszczona w polowe wody, która jest w przepisie. Ostatnio zrobił z wiśniami ze słoika i galaretka wisniowa. Pyszne to było.
Ser z wiaderka miesza razem z ubita śmietana i zalezy jaki chce smak czy kolor to dodaje jeszcze galaretkę rozpuszczona w polowe wody, która jest w przepisie. Ostatnio zrobił z wiśniami ze słoika i galaretka wisniowa. Pyszne to było.
Tez mi się ostatnio nie chciało gnieść kruchego ciasta i zrobiłam z mielonych biskzopttow z masłem. Rewelacja
Galaretkę do masy serowej, czy na wierzch?Aneczka98 pisze: ↑15 gru 2020, 19:32Misiaq, P zawsze na spod kruszy herbatniki, miesza z roztopionym masłem.
Jakie są ciasta a'la tort do zrobienia w maksymalnie 2h? Chcę M zrobić tort urodzinowy - niespodziankę, ale będę miała 1,5-2h i potem na 2-3 h w lodówce jeszcze mogę schować.
Do masy serowej (nie trzeba zelatyny, zeby dobrze zastygla) a potem jeszcze na wierzch
Katherina jak chcesz przyspieszyć zastyganie to wklej pol porcji wody do galaretki i jak bedzie letnia dorzuc duzą garść kostek lodu. Bedzie blyskiem tężeć i taką dobrze sciet@ wlej do sera to też szybciej zwiąże.
A tak w ogole to chyba szybciej i pewniej że zdazysz byloby zrobić biszkopt i przelozyc kremowka lub mascarpone
Nie ma ryzyka, nie ma zabawy
Zrób ten sernik na zimno, zawsze wychodzi.
Zrób ten sernik na zimno, zawsze wychodzi.
Właśnie bije się we mnie element ryzykantki z wersją zachowawczą zrobienia ciasta, które robiłam, ale chciałabym wywołać efekt wow. Tylko pytanie, czy jak będę robić ten biszkopt, to będzie wow pozytywne, czy wręcz przeciwnie z powodu spektakularnej porażki