Salon aranżacje
Re: Salon aranżacje
Misiaq, zamawiałaś pod wymiar czy kupiłaś gotową? Mocowana do okna czy do sufitu?
ja mam drewniane, kupowane gotowe w leroy merlin, mocowane do sciany. Chyba te najtansze jakie maja w ofercie, i dzialaja w lepiance od 2015 roku, mam w kazdym oknie na dole.
Na poddasze robilam na zamowienie, bo tam sa okna niskie a szerokie, ale to tez robilam kilka lat temu, jakos w 2017? Zamawialam na allegro, i tam za 2 zaplacilam 500 zl. Jakosciowo sa lepsze niz te z leroy, ale dzialaja tak samo dobrze

Miśka dzieki! Fajne rozwiązanie, ja mam Karnis na zabki ale mysle, że też to fajnie wyjdzie.
Misiowa Pokazesz z bliska strukturę tych firanek?
Mi się bardzo podobają drewniane żaluzje, ale zawsze mi się wydawało że są bardzo drogie
Misiowa Pokazesz z bliska strukturę tych firanek?
Mi się bardzo podobają drewniane żaluzje, ale zawsze mi się wydawało że są bardzo drogie
Nutella też jestem ciekawa tej firanki, bo ja mam z woalu i jest bardzo podobna, ale jest bardziej mleczna. A z kolei w firankach nie lubię tego że ograniczają dostęp do naturalnego światła.
no Maz nie byl zadowolony jak zobaczyl cene tych na poddasze, bo tam sa okienka 80x50cm, wiec zadne wielkie jakies, firanki bylyby duzo tansze na bank.
TYlko mi sie firanki zupelnie nie podobaja, w Es mamy, bo tu sie zaluzje nie sprawdza, musialyby byc caly czas zamkniete, zeby mnie z ulicy nie podgladali. To juz wole poltransparentne gladkie firanki.
Dobra to jak próbowałam zrobić fotę to też wychodzi taka jasna
Ja krótko chorowałam na żaluzje drewniane do salonu, ale one jednak się nie sprawdzą w zwykłych drzwiach, tylko w rozsuwanych.
Cenowo też niezbyt przyjemnie. Dwa okna (pojedyncze i podwójne) i podwójne drzwi wycenili na ponad 3 tys. zł.
Ale bardzo mi się podobają!
Cenowo też niezbyt przyjemnie. Dwa okna (pojedyncze i podwójne) i podwójne drzwi wycenili na ponad 3 tys. zł.
Ale bardzo mi się podobają!

My mamy podwójną roletę rzymską i jestem zadowolona z tego wyboru.
Miśka, właśnie szwagierka robiła miesiąc temu i ze względu na kłopot z otwieraniem drzwi balkonowych w salonie zrobili jej montowane do ramy a w pokoju córki ma już normalnie do ściany. W sumie za 3 żaluzje do podłogi zapłaciła 2,5 tys.
Ja ciągle mam dylemat. Jeszcze o plisach myślałam.
Nuutella, zaraz Ci zrobię zdjęcie.
Ja ciągle mam dylemat. Jeszcze o plisach myślałam.
Nuutella, zaraz Ci zrobię zdjęcie.
Misiowa, u nas nie może być do ramy, bo drzwi już zupełnie nam się nie otworzą. Najmniejsza kaseta od zwykłych rolet uderza nam w ścianę i blokuje pełne otwarcie, a rolety drewniane potrzebują jeszcze więcej miejsca.

Farazi, jakie to są podwójne rzymskie?
Misiowa, ja do kuchni będę zamawiała plisy. Potrzebuję, żeby na jednym oknie była możliwość zasunięcia od góry (słońce), a na drugim od dołu (ulica). Tylko plisy dają taką możliwość.
Misiowa, ja do kuchni będę zamawiała plisy. Potrzebuję, żeby na jednym oknie była możliwość zasunięcia od góry (słońce), a na drugim od dołu (ulica). Tylko plisy dają taką możliwość.

Miśka, rozumiem.
Ja się zakochałam w drewnianych żaluzjach ale montaż wszystkich okien by nas mocno uderzył po kieszeni. Jeszcze w pokoju firana mnie tak nie gryzie, jak w kuchni ale bez niczego też mnie nie satysfakcjonuje
My mieszkamy na drugim piętrze, więc jak plisy, to chyba raczej od góry.
Ja się zakochałam w drewnianych żaluzjach ale montaż wszystkich okien by nas mocno uderzył po kieszeni. Jeszcze w pokoju firana mnie tak nie gryzie, jak w kuchni ale bez niczego też mnie nie satysfakcjonuje
My mieszkamy na drugim piętrze, więc jak plisy, to chyba raczej od góry.
Plisy można dowolnie przesuwać, mogą być zasunięte od góry albo od dołu, albo zostawione nawet na środku szyby. To mi się w nich podoba 

Ja plosy uwielbiam, mielismy na poprzednim mieszkaniu w kuchni, teraz mamy w lazience i do kuchni tez chyba kupie... wlasnie przez to, ze mozna je w rozne strony zaslaniac i odslaniac w zaleznosci od potrzeb
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Nuutella, proszę. Drugie zdjęcie na tle zasłony, bo kiepskie światło o tej godzinie.