Poradnik prezentowy
Re: Poradnik prezentowy
Zgadzam się z farazi, każda jedna zabawka z tej serii okazała się mega bublem. Jak chcesz fajnego robota, to mogę podrzucić kilka opcji (moja mama prowadzi zajęcia z robotyki i mam pełen przekrój tego, co się da dostać na rynku
)
Efryna, ja poproszę.
Ale Ty piszesz o Clementoni (robot) czy Epee (wykrywacz kłamstw), że bubel?
Ale Ty piszesz o Clementoni (robot) czy Epee (wykrywacz kłamstw), że bubel?
farazi, masz rację, tak to jest, jak się szybko pisze! chodziło mi oczywiście o tę serię "naukową" clementoni - moim zdaniem to wyrzucanie pieniędzy w błoto.
A odnośnie robotów, to z własnych doświadczeń i po konsultacji z mamą fajne są następujące (chociaż koszt oczywiście będzie wyższy, większość kosztuje 500+ oprócz ozobota, który jest tańszy ale też bardzo fajny, tylko malutki)
- zestaw dash&dot w sumie hit od dawna, chociaż zabawa w "programowanie" robota zaczęła się dopiero w szkolnym wieku, jest dużo akcesoriów do dokupywania itp. można ewentualnie samego dasha kupić (dot się nie rusza)
- fajną alternatywą są roboty lego, zwłaszcza wedo i spike
- spoko jest też jimu robot, zwłaszcza jeśli M umie trochę scratcha
- ozobot -- to taki malutki robocik, ale daje dużo frajdy, wydaje mu się komendy rysując mu ścieżki na papierze w różnych kolorach, w sumie uważam to za jedną z fajniejszych zabawek, jakie A ma
- i jest jeszcze fajna seria mbotów - ale to tak powiedzmy dla już średnio-zaawansowanych, bo tutaj się skręca robota z malutkich elektronicznych elementów (więc może nie jako pierwszy robot, tylko jak się już trochę zainteresuje robotyką)
A odnośnie robotów, to z własnych doświadczeń i po konsultacji z mamą fajne są następujące (chociaż koszt oczywiście będzie wyższy, większość kosztuje 500+ oprócz ozobota, który jest tańszy ale też bardzo fajny, tylko malutki)
- zestaw dash&dot w sumie hit od dawna, chociaż zabawa w "programowanie" robota zaczęła się dopiero w szkolnym wieku, jest dużo akcesoriów do dokupywania itp. można ewentualnie samego dasha kupić (dot się nie rusza)
- fajną alternatywą są roboty lego, zwłaszcza wedo i spike
- spoko jest też jimu robot, zwłaszcza jeśli M umie trochę scratcha
- ozobot -- to taki malutki robocik, ale daje dużo frajdy, wydaje mu się komendy rysując mu ścieżki na papierze w różnych kolorach, w sumie uważam to za jedną z fajniejszych zabawek, jakie A ma
- i jest jeszcze fajna seria mbotów - ale to tak powiedzmy dla już średnio-zaawansowanych, bo tutaj się skręca robota z malutkich elektronicznych elementów (więc może nie jako pierwszy robot, tylko jak się już trochę zainteresuje robotyką)
Nie załamujcie... Na B czeka między innymi Chrono Bomb
Moja córka miała z tego tego misia episia, najgorsza zabawka ever 
Misiaq, to może inaczej napiszę. 12-latkowie już trochę znają się na rzeczy i widzą, czy dana zabawka to bubel
małe dzieci tak na to jeszcze nie patrzą.
Chyba wymyśliłam prezent męża. Dostanie mi band. Niech widzi, jak mało się rusza
Chyba wymyśliłam prezent męża. Dostanie mi band. Niech widzi, jak mało się rusza
Mój nic nie chce. Trudno mu wymyślić prezent. Sama boję się kupować mu elektronikę, ale tym zegarkiem chyba nie wtopię. W razie czego zachowam paragon.
Ja na elektronikę też się nie porywam. Mój jeszcze wymyślił indukcyjną ładowarkę do telefonu.

Moj maz dostanie bezprzewodowe sluchawki, bo od dawna narzeka na swoj zestaw głośnomówiący a telefonuje mega duzo
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Misiaq, nie znam się niestety, więc się nie wypowiem, nie widziałam tego na oczy.
Ale szczerze mówiąc, to myślę, że jak chcesz coś bardziej sensownego, a nie zabawkę na raz, to może warto rozważyć zwiększenie budżetu? O ile przypuszczasz, że M się zajawi oczywiście
Ale szczerze mówiąc, to myślę, że jak chcesz coś bardziej sensownego, a nie zabawkę na raz, to może warto rozważyć zwiększenie budżetu? O ile przypuszczasz, że M się zajawi oczywiście
Misiaq, wiesz, chyba bym tak właśnie zrobiła na Twoim miejscu
no zwłaszcza, że nie jest już taki mały i pewnie byle badziew nie przejdzie

Efryna, najlepszego!
Nam 4 listopada minęło 15, ale oboje zapomnieliśmy
Mixonia, płaczące dziecko z Mikołajem to klasyk w albumach, ale twoje wygrywa

Eh.
Ja się czuję lepiej, ale Antoni znowu jakiś niewyraźny i ma stan podgorączkowy. Nie wiem czy to jakaś jelitówka faktycznie czy większą infekcja, bo i boli go brzuch i kaszle trochę... Jutro czeka nas lekarz chyba.
Nam 4 listopada minęło 15, ale oboje zapomnieliśmy

Mixonia, płaczące dziecko z Mikołajem to klasyk w albumach, ale twoje wygrywa

Eh.
Ja się czuję lepiej, ale Antoni znowu jakiś niewyraźny i ma stan podgorączkowy. Nie wiem czy to jakaś jelitówka faktycznie czy większą infekcja, bo i boli go brzuch i kaszle trochę... Jutro czeka nas lekarz chyba.