Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Ooo
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Katherina
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Od stycznia drożeje nasz państwowy żłobek. 800zl czesne (z 500) + wyżywienie tak oto działa program wsparcia kapitałem opirkunczym rodzin od stycznia..komu oni mydła oczy
- mała_czarna
Mimnezja wow, bardzo dużą podwyżka.
Jak na państwowy w małej miejscowości to dużo, to wyjdzie przecież ok 1000 zł.
My sobie policzyliśmy ile stracimy na Polskim Ładzie i jest gorzej niż myślałam
M. firma wypłaciła w grudniu premię roczne, a zawsze wypłacali w lutym/marcu. Chcą uciec od podwyżki podatków.
Mimezja świetnie… w mojej rodzinnej miejscowości od lat nie ma wcale żłobka. Jeszcze lepiej nie? Niedawno otworzył sie jeden prywatny, jest podobno 10 osób na jedno miejsce…
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Dużo załapiecie się na dotacje na żłobek?
Ew. M się nie załapie już do przedszkola?
U nas dyrektorka poprosiła o aktualne adresy mejlowe, podejrzewam że też chodzi o podwyżkę.
Nutella Maks nie chodzi do żłobka, bo siedzę w domu i nie uśmiechało mi się wydawać po 650zl skoro i tak nie pracuje. O podwyżce dowiedziałam się od znajomej która czuje się dotknięta kosztami. Od września Maks pójdzie już do przedszkola i ono kosztuje nas grosze. Gmina np płaci czesne u wszystkich rodzin 3+, więc koszt wyżywienia to ok 120 miesięcznie. Czesne było na podobnym poziomie. Do żłobka gmina dopłaca od początku istnienia po 400zl do czesnego, więc koszt i tak jest niższy niż rzeczywista stawka. Nie rozumiem czemu finansowanie przedszkoli i żłobków ma inne zasady
Mimezja, masakra :/
My też stracimy sporo na nowym ładzie, K nawet rozważa zmianę pracy na taką z korzystniejszą umową. No nie można żyć zbyt wygodnie w tym kraju
My też stracimy sporo na nowym ładzie, K nawet rozważa zmianę pracy na taką z korzystniejszą umową. No nie można żyć zbyt wygodnie w tym kraju
Mnie to zastanawia kto na tym lądzie cokolwiek zyska
- mała_czarna
A tu gdzie jest nie ma szans na lepszą dla Was umowę?efryna pisze: K nawet rozważa zmianę pracy na taką z korzystniejszą umową. No nie można żyć zbyt wygodnie w tym kraju
mała, nie, tu jest tylko możliwość uop jeszcze bez kosztów autorskich, bo firma nie ogarnia (a myślę, że spokojnie by mogli mieć takie). Ale generalnie to nie tak, że szuka roboty z lepszą umową, tylko po prostu pojawiła się ciekawa opcja i to, że oferują b2b jest dodatkowym pozytywem. No ale będziemy mieć dużą zagwozdkę i dużo za i przeciw do rozważenia, bo jednak nigdy nie ma tak, że to łatwe decyzje
Warzywniak
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Mimezja, M. wujek jest zachwycony bo jakiegoś podatku nie będzie płacił i będzie mial większą emeryture...
U nas też żłobka nie ma, dopiero buduja
U nas też żłobka nie ma, dopiero buduja