aktualnie akceptują je tylko tam gdzie już są założone, do nowego domu nie wolno! Dlatego też chcą likwidacji piecy kaflowych i popularnych kominków!
Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
W moim warzywniaku malinowe po 25 zł kg
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Ja też słyszałam że kominki mają być zakazane, to już jakiś czas temu kierownik nam o tym mówił
U nas tez wlasnie ta nasza doradczyni podatkowa mowila, ze od ktoregos roku (juz nie pamiętam ktorego) ma byc zakaz kominkow tu w de
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ale że nawet takich dekoracyjnych dla nastroju? Czy takich budowanych w celach ogrzewania, w sensie z płaszczem wodnym na przykład?
Kopciuchy to już teraz chyba do 2023 czy 2025 roku obowiązkowo. Ja mówię o takiej starej tradycyjnej kuchni kaflowej, na której stawiasz gary i grzejesz i o kominku który stoi w salonie i pali aby zagrzać w domu i zrobić przyjemny nastrój.
My mamy pompę ciepła + panele fotowoltaiczne. Ciekawe ile nas będzie to kosztowaćnuuutella pisze:Mimezja ale to serio jest przerażające. Za 10-15 lat wprowadza zakaz palenia węglem i serio nie wiem czym będziemy ogrzewać domy...
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
O kominkach tyle gadają, że my zrezygnowaliśmy z robienia kominka. Bo szkoda siana jak mają za parę lat zakazać kominków albo nakazać używania drogich filtrów z kosmosu.
Wytyczne dotyczące korzystania z różnych źródeł ciepła zależą od województwa. Tutaj jest jest wszystko zebrane w jednym miejscu.
https://muratordom.pl/instalacje/komink ... -uJWp.html
U nas rachunek za gaz przyjdzie w lutym. W grudniu dostaliśmy jeszcze standardowy, jak zawsze za ten okres, ok. 800 zł. Myślę, że te obecne ceny się długo nie utrzymają, bo ludzie po prostu wyjdą na ulicę.
[edit]
A jednak zerknęłam w stare tabelki i zawsze było ok. 600 zł.
https://muratordom.pl/instalacje/komink ... -uJWp.html
U nas rachunek za gaz przyjdzie w lutym. W grudniu dostaliśmy jeszcze standardowy, jak zawsze za ten okres, ok. 800 zł. Myślę, że te obecne ceny się długo nie utrzymają, bo ludzie po prostu wyjdą na ulicę.
[edit]
A jednak zerknęłam w stare tabelki i zawsze było ok. 600 zł.
U mojej babci jest kuchenka gazowa na butle, butla kosztuje już 90 zł… wystarcza na miesiąc gotowania
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Matko moja babcia ma najniższa emeryturę, jak tak dalej pójdzie będzie masakra, już dziś bez naszej pomocy by sobie nie poradziła…
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.