u nas oplata za samo paliwo- gaz, za jednostkę też 100% wyższa ale na rachunek składają się jeszcze inne pozycje. Te wszystkie opłaty przesyłowe też docelowo mają być 100% wyższe jeszcze w tym roku
Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
U nas dokładnie jak u sowy, wcześniej chyba sama zamotałam. Samo paliwo podrożało dwukrotnie, rachunek sumaryczny był wyższy o połowę.
Rachunku nie widziałam. Mój brat mi mówił, że ma 100% więcej za gaz. A teściowie płacili zawsze około 170/dwa miesiące a teraz mają 360.sowaa pisze:u nas oplata za samo paliwo- gaz, za jednostkę też 100% wyższa ale na rachunek składają się jeszcze inne pozycje. Te wszystkie opłaty przesyłowe też docelowo mają być 100% wyższe jeszcze w tym roku
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Miska, 60m2. A to u Was rachunek jest za 2msc? Bo u nas za 1msc
Im więcej słucham dookoła o tych rachunkach tym bardziej się boje naszego... Moi rodzice już mają... Z 700zl na 1800...
Miska, A to wszystko wyjaśnia. Myślałam że za 1msc macie taki rachunek. U teściowej niestety dom nieocieplony, okna i drzwi do wymiany więc sporo tego gazu idzie na ogrzanie
My wczoraj dostaliśmy niedopłatę za ogrzewanie 350 zł… a nie mamy podzielników. Mega sprawiedliwy system. My praktycznie nie odkręcamy, a nie dość ze płacimy w czynszu to jeszcze niedopłata, bo jest niedopłata na bloku
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Jak to nie ma podzielników?!?!
No nie ma, od początku nie mieliśmy, płacimy za ogrzewanie z metra zaliczki.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
O boziuchno. I potem płacisz za to, że sąsiad grzeje na potęgę?!Necia pisze:No nie ma, od początku nie mieliśmy, płacimy za ogrzewanie z metra zaliczki.
Co za absurd
- mała_czarna
U moich teściów też nie było i dlatego teściowie mieli wiecznie 25 stopnimeg pisze:O boziuchno. I potem płacisz za to, że sąsiad grzeje na potęgę?!Necia pisze:No nie ma, od początku nie mieliśmy, płacimy za ogrzewanie z metra zaliczki.
Co za absurd
Bardziej za to ze administracja jest beznadziejna i na częściach wspólnych jest ogrzewanie na maksa rozkręcone wiecznie…
Ja mam naprawdę ciepło w mieszkaniu, aż za ciepło. A grzejniki skręcone oprócz łazienki. W salonie czasami włączam na 3 jak pranie schnie
Ja mam naprawdę ciepło w mieszkaniu, aż za ciepło. A grzejniki skręcone oprócz łazienki. W salonie czasami włączam na 3 jak pranie schnie
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Ja zawsze miałam nadpłatę też. Ale u nas w sumie nie znam bloków bez podzielnika. W szoku jestem.