Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Necia, a ile Twoim zdaniem powinny kosztować te zakupy?
Ile kosztuje życie...
Na pewno nie tyle, truskawki 17 zł kg? A na zbiorach płacą 2-3 zł za łubiankę, nie kg. Tu nie ma żadnego łańcucha dostaw, z pola jadą do sklepu. Maliny 10 zł? Kupuje to samo co roku w tym samym miejscu i w tym roku płace 2 razy tyle co w zeszłym. Żeby w lipcu pomidory malinowe były po 9 zł/kg?farazi pisze:Necia, a ile Twoim zdaniem powinny kosztować te zakupy?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ostatnio zmieniony 04 lip 2022, 15:36 przez Necia, łącznie zmieniany 1 raz.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Masakra…Misiowa pisze:Necia, ja za takie pudełeczko malin i 2x mascarpone po 250g zapłaciłam 33zł. Osiedlowy sklepik.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Necia, u nas truskawki dzisiaj po 13zl, ktoś zapytal co takie drogie to facet powiedział że w Warszawie na giełdzie tyle kosztują.
Co do malin to wczoraj czytałam że są dużo droższe niż rok temu w tym samym czasie
Co do malin to wczoraj czytałam że są dużo droższe niż rok temu w tym samym czasie
Ja w tym roku najtaniej kupiłam truskawki za 10 zł/kg, gdzie w zeszłym roku w szczycie sezonu na truskawki po 5-6 zł były.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Ja raz kupiłam za 8zl i nie były zbyt dobre, a tak to średnio 10-12zl
- Escherichia
W sumie jest po sezonie truskawkowym plus susza...
Dwa lata temu kupowałam maliny po 5,50 (tyle byky na skupie), w tamtym roku po 15,50.
Jak się utrzyma susza to będą jesCze droższe.
Truskawek po 5 zł nie widzialam już kilka dobrych lat
U mnie cena truskawek caly okres sezonu byla taka sama, nic nie spadla w szczycie sezonu jak co roku, caly czas sie tak samo wysoko utrzymywala... my mamy kilka krzaczkow i bylo mega duzo w tym roku u nas u bardzo wczesnie... maliny tez byly tak wcześnie, ze na tym jednym najwiekszym krzaku juz koncowka, na mniejszych jeszcze mamy troche niedojrzalych... ale pierwsza malinke M zrywala jeszcze przed naszym wyjazdem do pl
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Nie podrożało zbyt wiele od zeszłego roku.
W sumie zdaje sobie sprawę że to drogo, ale ilość pracy, codziennie podlewanie, zpalacenie ludziom... Nie dziwie się tym cenom
Moze po deszczu były zbierane
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Ze Ci sie chciało przeszukiwac pół tematu, żeby mi tylko szpilę wbić, nawet to trochę zabawne, ale tylko trochę.
Z pewnością bylo to w tym samym okresie wegetacji i rzeczywiście lista zakupów była identyczna.
Z pewnością bylo to w tym samym okresie wegetacji i rzeczywiście lista zakupów była identyczna.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
A moj Mąż mowi, ze zywnisc do tej pory byla nieadekwatnie tania w stosunku do oracy jakiej produkcja żywności wymaga
Najsmieszniejsze, ze mimo drozyzny, rolnicy nadal beda zarabiac najmniej na produkowanym towarze
Najsmieszniejsze, ze mimo drozyzny, rolnicy nadal beda zarabiac najmniej na produkowanym towarze
Nie, patrzyłam z ciekawości jakie były różnice w cenach.
Z Tobą dziewczyno się w ogóle nie da rozmawiać, nie jesteś pępkiem świata żeby ktoś cały dzień myślal czym Cie zaczepić.
Eschericha, moje dokładnie tak samo smakowały, wybrałam kilka dla A. do przedszkola a resztę która się nadawała to M. zmiksował sobie z mlekiem.
Za to dzisiaj kupiłam nawet smaczne czeresnie z biedronki za 9.99zl za kilogram. Smakuje prawie identycznie jak te które kupiła teściowa w warzywniaku za 20zl za kg
Za to dzisiaj kupiłam nawet smaczne czeresnie z biedronki za 9.99zl za kilogram. Smakuje prawie identycznie jak te które kupiła teściowa w warzywniaku za 20zl za kg