Sprawdzone przepisy na pyszne desery :)
Re: Sprawdzone przepisy na pyszne desery :)
U nas Staś chciał faworki, Grześ babeczki czekoladowe, mąż pączki wiedeńskie a ja bym najchętniej zjadła takiego z różą...
Jak żyć?
Jak żyć?
Miśka, przynajmniej się określili.
- mała_czarna
Podbijamy. Co tam pieczecie na Wielkanoc?
Mała, ja robię mazurka, malinową chmurkę i tiramisu. Teść babkę gotowaną i sernik.
Mi się ta masa do mazurka spodobała: https://www.kwestiasmaku.com/przepis/mazurek-pistacjowy
Zwłaszcza, że mam tę pastę pistacjową z good looda i jest przepyszna
Zwłaszcza, że mam tę pastę pistacjową z good looda i jest przepyszna
Moje dzieci chcą robić babeczki.
Ja mam swój standardowy przepis, ale jak macie jakiś ciekawy to chętnie przygarnę.
Robię też karpatkę dla mamy, bo ma gości w drugi dzień świąt (my będziemy wtedy u teściów).
Moja mama robi jeszcze babkę wielkanocną i wafle tortowe przekładane masą kakaową (takie w starym stylu).
Ja mam swój standardowy przepis, ale jak macie jakiś ciekawy to chętnie przygarnę.
Robię też karpatkę dla mamy, bo ma gości w drugi dzień świąt (my będziemy wtedy u teściów).
Moja mama robi jeszcze babkę wielkanocną i wafle tortowe przekładane masą kakaową (takie w starym stylu).
Co pieczecie na święta?
U mnie na pewno sernik i tyle z pewniaków. Zapytałam męża o zdanie, ale on zaproponował szarlotkę
Może zrobię gwiazdę makową, ale chciałabym jeszcze coś z makiem. Wpadł mi w oko torcik makowo - pomarańczowy z kwestii smaku.
U mnie na pewno sernik i tyle z pewniaków. Zapytałam męża o zdanie, ale on zaproponował szarlotkę
Może zrobię gwiazdę makową, ale chciałabym jeszcze coś z makiem. Wpadł mi w oko torcik makowo - pomarańczowy z kwestii smaku.
Miśka, ja piekę piernik staropolski z powidłami, tartę z pomarańczowym curd i bezą włoską oraz ciasto makówka z tego przepisu ( pierwszy raz będę robić) https://ilovebake.pl/przepis/ciasto-makowka-2
Teściowa piecze orzechowca.
Teściowa piecze orzechowca.
Ostatnio zmieniony 17 gru 2022, 9:59 przez Misiowa, łącznie zmieniany 1 raz.
U mnie w tym roku bedzie to, co tesciowa, mama i babcia upieka mam nadzieje, ze nie same pierniki i makowce
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Miśka, myślałam o tym torciki makowym w zeszłym roku, ale ostatecznie nie robiłam.
- malwinka89
J chce w tym roku sernik królewski a Jul jabłecznik z bezą więc dostaną