-
nuuutella
- Posty: 10866
- Rejestracja: 27 maja 2017, 6:29
Post
autor: nuuutella » 13 gru 2023, 19:03
Wygląda niewinne, ale zapisuje na spróbowanie:)
Ja dziś piekłam lizaki na kiermasz do przedszkola
-
Załączniki
-

- 20231213_174121.jpg (2.68 MiB) Przejrzano 3965 razy
-

- 20231213_174150.jpg (2.54 MiB) Przejrzano 3965 razy
-

- 20231213_174212.jpg (2.99 MiB) Przejrzano 3965 razy
-
farazi
- Posty: 9863
- Rejestracja: 28 maja 2017, 6:57
Post
autor: farazi » 13 gru 2023, 19:14
Piękne lizaki. Ja nie umiem bezy, raczej unikam, bo mi nie wychodzi.
A ciastka polecam zrobić na spróbowanie z połowy porcji, bo wychodzi bardzo dużo. No dla mnie to taki smak radości, po prostu lubię takie krajanki pierniczkowe.
-
Katherina
- Posty: 31028
- Rejestracja: 27 maja 2017, 12:15
Post
autor: Katherina » 13 gru 2023, 20:34
nuuutella pisze: ↑13 gru 2023, 19:03
Ja dziś piekłam lizaki na kiermasz do przedszkola
Jaka szkoda, że ja nie umiem w bezy! Piękne!!!
-
Misiowa
- Posty: 19505
- Rejestracja: 26 maja 2017, 18:20
Post
autor: Misiowa » 13 gru 2023, 21:22
Farazi (wg mojego telefonu jesteś Farszu

), zapisuję przepis.
Nuutella, bardzo ładnie wyszły. Robiłaś na bezie włoskiej?
-
nuuutella
- Posty: 10866
- Rejestracja: 27 maja 2017, 6:29
Post
autor: nuuutella » 13 gru 2023, 22:03
Musiałam wygooglowac co to jest beza włoska, wydaje mi się że to nie to. Robilam z białek podgrzanych z cukrem, potem standardowo miksowanie i pieczenie.
W sukie przepis na beze nie jest trudny, trzeba tylko trochę poćwiczyć, tak jak z biszkoptem
-
Ruby
- Posty: 21580
- Rejestracja: 26 maja 2017, 23:45
Post
autor: Ruby » 13 gru 2023, 22:12
Nutella, jak z podgrzanych z cukrem to szwajcarska jak dobrze kojarzę.
Piekne wypieki! Musze kiedyś tez takiej bezy sprobowac moze wyjdzie lepiej jak z tradycyjnej
20.07.2015 - 10tc

05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
-
nuuutella
- Posty: 10866
- Rejestracja: 27 maja 2017, 6:29
Post
autor: nuuutella » 14 gru 2023, 6:59
Lizaki wychodzą z niej lepsze, ale przy tradycyjnej bezie lub mini beżach nigdy nie podgrzewalam
-
Misiowa
- Posty: 19505
- Rejestracja: 26 maja 2017, 18:20
Post
autor: Misiowa » 14 gru 2023, 16:26
Ruby pisze:Nutella, jak z podgrzanych z cukrem to szwajcarska jak dobrze kojarzę.
Piekne wypieki! Musze kiedyś tez takiej bezy sprobowac moze wyjdzie lepiej jak z tradycyjnej
Tak, masz rację- szwajcarska. Z włoskiej robię bezę do tartaletek.
-
Ruby
- Posty: 21580
- Rejestracja: 26 maja 2017, 23:45
Post
autor: Ruby » 14 gru 2023, 19:22
Ja bym nawet nie wiedziala, ze jest tyle rodzajow bez jakby nie twoje wypieki Misiowa

20.07.2015 - 10tc

05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
-
chorera_m
- Posty: 976
- Rejestracja: 27 maja 2017, 21:37
Post
autor: chorera_m » 16 gru 2023, 19:19
Zrobione. Niestety już dziś wiem że świat nie dotrwa

-
farazi
- Posty: 9863
- Rejestracja: 28 maja 2017, 6:57
Post
autor: farazi » 15 kwie 2024, 18:25
Robiłyście sernik baskijski?
-
adu
- Posty: 10350
- Rejestracja: 27 maja 2017, 8:02
Post
autor: adu » 15 kwie 2024, 19:52
Tak i nie zrobię już innego!
-
farazi
- Posty: 9863
- Rejestracja: 28 maja 2017, 6:57
Post
autor: farazi » 15 kwie 2024, 20:00
Z serka philadelphia? Czuć słony posmak?
Znalazłam przepis w wersji z serkiem Wieluń i mascarpone, ciekawa go jestem. Ale z philadelphia chyba nie chce ryzykować.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości