Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Ale kwoty za czynsz :O Pamietam jak wynajmowaliśmy 31m2 to czynsz tam był 250 zł
- malwinka89
Czynsz 500zł za 3os(54m2),w tym już zaliczka za ogrzewanie, domofon, śmieci, rata za podłączenie ciepłej wody(jeszcze nie wiem kiedy to zrobią), oświetlenie klatki, remontówkaNecia pisze:Jak boiler to nie dziwota. W moim rodzinnym domu mieliśmy i 200 zł na miesiąc za prąd to standard był. No ale sie kompensuje, bo pewnie czynsz niższy, u mnie duża cześć czynszu to opłaty za podgrzanie wody.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
My za prąd płacimy ok. 220 zł/m-c, ale mieszkamy w domu. Sterowanie pieca, pompa, filtry, alarm, duża lodówka, suszarka, trochę urządzeń podłączonych na stałe, telewizor, lampki nocne i się zbiera.

Efryna , nie mamy stacjonarnego (laptopów za to nie zliczeniu ile się wszędzie poniewiera, ale tylko ten główny męża jest ładowany reszta leży i się kurzy.ja korzystam teraz głównie z tel. Czasem iPada, ) Gazu też nie mamy urządzenia w kuchni wszystko na prąd. No i pranie teraz często bo maluchy się mi brudzą jak nigdy.
Necia, prasujesz ubrania dziecka?
U nas prąd to 100zl/mc. Kiedyś było ok 80zl, ale doszedł oczyszczacz działający non stop i komputer do drukowania przez wifi (i pewnie do innych celów ale się nie znam) i rachunek się podniósł.
Czynsz obecnie to 670zl. Plus 80zl na Internet
U nas prąd to 100zl/mc. Kiedyś było ok 80zl, ale doszedł oczyszczacz działający non stop i komputer do drukowania przez wifi (i pewnie do innych celów ale się nie znam) i rachunek się podniósł.
Czynsz obecnie to 670zl. Plus 80zl na Internet
Nam za prąd przychodzi od 400 do 700zł za 2 miesiące. U nas to zawsze prognozy przychodzą raz na pół roku. Teraz powinno przyjść rozliczenie i zazwyczaj w kolejnych miesiącach przychodzi poniżej tych 400 zł. Najwięcej właśnie końcem roku mamy. Ale jest nas w domu 8ro, komputer stacjonarny, 3 telewizory, 2 lodówki, 2 pralki i wodę też prądem grzejemy. Rok temu przyszło 1700zł. Myślałam, że mama na zawał zejdzie. Ale na szczęście okazało się, że licznik zepsuty i reklamacje uwzglednili. Ale ile nerwów nas to kosztowało to masakra.
Farazi tak ale nie wszystkie
czyli prasuje jakoś raz w tygodniu, bo czekam aż sie zbierze. Zajmuje mi to maks pol godziny

Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
To u mnie pralka co drugi dzień i prasowanie wszystkiego.
Te kwoty to chyba też zależnie od taryf i tego kto dostarcza prąd.
U nas czynsz 345zl . Strzeżone osiedle, minitoring (tak zwane getto )winda, fundusz remontowy, woda,śmieci ogrzewanie, firma sprzątająca +firma porządkowa-ogrodnicy.oswietlenie osiedla, dodatkowo czasem administracja robi grill dla mieszkańców albo np mikolajki jak ostatnio dla dzieci.
Więc stwierdzam że nie mam co narzekać .
Te kwoty to chyba też zależnie od taryf i tego kto dostarcza prąd.
U nas czynsz 345zl . Strzeżone osiedle, minitoring (tak zwane getto )winda, fundusz remontowy, woda,śmieci ogrzewanie, firma sprzątająca +firma porządkowa-ogrodnicy.oswietlenie osiedla, dodatkowo czasem administracja robi grill dla mieszkańców albo np mikolajki jak ostatnio dla dzieci.
Więc stwierdzam że nie mam co narzekać .
Vanilia to super! Ja mam administracje gorzej niż marną
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Ja wczoraj zrobiłam zakupy i wydałam blisko 1000 zł, co prawda zrobiłam zapas mleka dla małego, ale gdzie tu do końca miesiąca. Nie wiem, czy my tacy rozrzutni, czy o co chodzi.
Sofii ja właśnie wydałam 300 zł na zakupy i prawie nic nie kupiłam. Wczoraj 150 w rossmanie także masakra
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
No zimą te zakupy w warzywniaku, to jak strzał w pysk (jeszcze jakby przy tym dobrze smakowały). I cały czas z masłem się nie mogę pogodzić!!!
Dlatego ja zimą przyznaje sie bez bicia jadam mrożonki, a jaka oszczędność czasu jak nie trzeba obierać 

Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Efryna u mnie coraz w ktoryms sklepie idzie wyhaczyć masło po 4-4.50 wiec kupuję wtedy po raz 10 sztuk na zapas. A jak w lokalnym sklepiku ustrzelę wyprzedaż bo jest ostatni dzień terminu to kupuje ile mają i mrozę
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Ja teraz kupuję bez wyrzutów to irlandzkie, które zawsze najbardziej lubiłam, a tym momencie różnica w cenie jest praktycznie pomijalna. Ale jak trafiłam za 7 zł, to też chyba ze trzy wzięłam 
Ja też teraz lecę na mrożonkach
Ja też teraz lecę na mrożonkach