Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
KarLa a to jak za taka kostke to bardzo przyzwoita cena moim zdaniem...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, mniejszych tu chyba nie ma, przynajmniej ja nie widzialam
Moja Ola miała do pół roku bebilon , a póżniej bebiko było ok tyle że ona nie miała kolek.
KarLa właśnie chwile temu bylam w lidlu... zdaje sprawozdanie Kerrygold 250g bez promocji 2,29€ i maslo chyba faktycznie poszlo w dol bo z lidlowskiej firmy 1,59 bez promocji a jeszcze jakis czas temu kupowalam za 1,99€ bez promocji...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, ja tez bylam w sklepie jednak maja male kostki Kerrygold- 227g za 2.10e, a duza kostka 454g za 3.80
Silan jest w lidlu na promocji
2,775 l za 13,49
2,775 l za 13,49
Co to za rozpiska? Można zerknąć?Sofii pisze: ↑07 lut 2018, 8:47Mała, pamiętam, że gdy zmieniałam mleko Adasiowi to w tej sposób to robiliśmy. Pogadam jeszcze dzisiaj z mężem, chociaż on pewnie powie, że nie warto.
Wczoraj porównywałam skład tych mlek i nie różnią się wiele. Jest taka rozpiska gdzie na niebidsko są składniki obowiązkowe, na zielono dobre dodatkowe, na pomarańczowo zle dodatkowo, a na czerwono te, których nie powinno być. Hipp jest cały na zielono-niebiesko, bebiko chyba ma jeden składnik na pomarańczowo. My wybraliśmy hipp, bo można nim karmić tak jak na piersi, na żądanie, Antek jadł mniej ale często.
A propo wydatków to spisywałam nasze przez cały styczeń, tak z ciekawości. W sumie to jest tak jak zakładałam.
Spożywcze: 1205 zł
Chemia i inne (np. Karma dla kota): 499 zł
Apteka: 111 zł
Mleko i pieluchy: 360 zł
Wydatki nie uwzględniają posiłków poza domem, a my mniej więcej raz w tygodniu idziemy na obiad gdzieś.
Myślę, że jest nieźle biorąc pod uwagę, że nie odmawiamy sobie niczego. Wędliny i sery kupujemy te droższe, sery nie mniej jak 30zł/kg, wędliny też od 40-50 zł w górę. Pieczywo to samo, choć tutaj nie zjadamy wiele, bo jeden duży chleb za 15zł dzielę na cztery i mamy na tydzień, plus kilka bułek. Patrzymy na składy, a za to często też trzeba zapłacić
W sumie to styczeń jest trochę zawyżony, bo zaraz po nowym roku zapelnialismy lodówkę, a ostatniego dnia stycznia zrobiliśmy zakupy na kolejny tydzień i te zakupy też są uwzględnione w tych wydatkach
Asieka to w stokrotce jest silan 2x1.9l za 16 zl
Aurinko, tylko 360 na mleko i pieluchy? Nieźle. Ja myślałam, że tyle to luźno na same pieluchy będziemy wydawać.
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Ja chyba też zacznę podliczac ile wydajemy na spożywkę, ale wydaję mi się, ze znacznie więcej niż 1200 zł
zależy jakie twój Franek zaakceptuje
U Juli przyjęła się DADA i LUPILU. Obie marki są często w promocji. Na miesiąc potrzebuje 300 sztuk, więc w cenie regularnej kosztują mnie 180 zł, a często płacę 130 zł
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
nam na pieluchy jakaś stowa idzie. Czatuje zawsze na promocje i kupuje więcej
Ja teraz jak jestem sama z chłopcami to mi na spozywke idzie jakieś 700zł. Przyjedzie P to spokojnie tysiaca przekroczymy...
U mnie spożywka z chemią mieszczą się w tysiącu, ale trzymam się listy zakupowej. Dużo pomogły zakupy z dostawą.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Dzięki za info Ja na początek mam kupione Pampersy i po małej paczce Dady i Lupilu właśnie. Mam nadzieję, że któreś z tych dwóch ostatnich mu przypasują
A temat właściwie zaczął się od tego, że szwagier mojego męża stwierdził, że oni na pieluchy wydają 700 miesięcznie. O mało z krzesła nie spadłam. Co prawa używają Pampersów, ale to chyba zdecydowanie przesada...
A temat właściwie zaczął się od tego, że szwagier mojego męża stwierdził, że oni na pieluchy wydają 700 miesięcznie. O mało z krzesła nie spadłam. Co prawa używają Pampersów, ale to chyba zdecydowanie przesada...
700?? Wow! To chyba muszą zmieniać po każdym siku, bo nawet na Premium Care to byłoby ciężko wydać aż tyle.
My na noc używamy pampersów, a w dzień lidlowych, ale mam wrażenie że się pogorszyły po tym liftingu.
My na noc używamy pampersów, a w dzień lidlowych, ale mam wrażenie że się pogorszyły po tym liftingu.