Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
My robimy prezenty dla dzieci (czworo dzieci rodzeństwa P i nasza N), składamy się z rodzeństwem P na prezenty dla teściów, kupujemy drobne prezenty moim rodzicom i sobie nawzajem rowniez nic drogiego Myślę, że licząc wszystko wyjdzie ok. 800-900zl. Zaczęliśmy już we wrześniu kupować
N 2018
M 2023
M 2023
My robimy sobie prezenty na gwiazdkę, jeszcze nic nie kupilam. Dostanę z pracy prawie 700zl premii świątecznej i mam nadzieję się w tym zmieścić, a dodatkowo dostanę paczki dla dzieci z zabawkami więc dla nich mi jakąś część prezentu odpadnie.
Widziałyście jak znowu wszystko podrożało?
Robię zamówienie w Tesco z poprzednich zamówień i już mnie szlag trafia jak cena stała poszła średnio o 1 zł w górę...
Robię zamówienie w Tesco z poprzednich zamówień i już mnie szlag trafia jak cena stała poszła średnio o 1 zł w górę...
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Ja to w sumie nie zwracam na to uwagi, bo i tak muszę wszystko kupić, więc no.. A że płaci się więcej to wiadomo.
Zauwazylam po tym jak na jedzenie w tym tyg wydaliśmy już 400 zł...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
No tak, przy zakupach tygodniowych to się widzi szczególnie Tylko, że co zrobić ehhh..
Ale zdecydowanie jak unikam sklepów w tygodniu i jak juz to idę tylko do piekarni to jakoś mniej boli.
Ale zdecydowanie jak unikam sklepów w tygodniu i jak juz to idę tylko do piekarni to jakoś mniej boli.
Bułki co kupujemy zawsze kosztowały 80groszy a teraz z dnia na dzień 1,5
Cholernie wszystko idzie w górę.
Gdzieś wczoraj czytałam, że sałatka jarzynowa w tym roku będzie o 10zł droższa w stosunku do roku ubiegłego.
Ogólnie święta maja być podobno droższe o chyba 30% w stosunku do ubiegłych.
Ja przeznaczyłam na zakupy świąteczne 700zł (bez alko). Mam nadzieję, że wystarczy... Teściowa mnie trochę odciąży i zrobi bigos oraz paszteciki.
Sylwester prawdopodobnie też u nas.
Sylwester prawdopodobnie też u nas.
Ehh... widziałam ostatnio pietruszkę na targu za 19 zl! Ale przez suszę były kiepskie plony i pewnie dlatego..
W sb wpadłam do biedry po 2 rzeczy. Wyszlo wiecej ale wziełam ok 2 kg fileta z kury, duże frytki, burgery wołowe, pieczywo, duży domestos kilka butelek wody i zarcie dla kota, a przy kasie.. 95zł
Wrociłam do domu, w lodowce pusto i na podstawowe zakupy poszło kolejne 100...
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wrociłam do domu, w lodowce pusto i na podstawowe zakupy poszło kolejne 100...
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
to ja teraz oszczędzam podwójnie na pobycie Smerfa w domu- po pierwsze odpada czesne za przedszkole, po drugie nie zachodzę tak często do sklepów
Asieka u nas też chyba pieczywo podrożało- dzisiaj za 2 chleby + kilka bułek zapłaciłam ponad 10zł, gdzie dotychczas za podobny zestaw wychodziło max 8-9zł....
pomidor malinowy w B 14,99 zł/kg. Zatkało mnie.
Muszę ogarnąć listę na zakupy z dostawą, bo nawet nie będę miała kiedy zrobić zakupów w przyszłym tygodniu...
Muszę ogarnąć listę na zakupy z dostawą, bo nawet nie będę miała kiedy zrobić zakupów w przyszłym tygodniu...
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Mnie też wczoraj zatkało, jak zapłaciłam 7,99 za 500glisbeth87 pisze:pomidor malinowy w B 14,99 zł/kg. Zatkało mnie.
Byliśmy na zakupach zwykłych, tygodniowych i zostawiliśmy 400 zł...
Strach się bać ile zapłacimy w piątek...