Moja walka o lepszą sylwetkę
Re: Moja walka o lepszą sylwetkę
Efryna, musze popatrzec. Soja znowu nie jest zalecana przy Hashimoto o ile dobrze pamietam....
W sumie wieki nie probowalam jogurtu czy twarogu, ser zolty jem, ale bez szalenstw. Najgorzej reaguje na smietane, maslo i mleko, strasznie mnie brzuch po tym boli, jak przesadze to i biegunke mam, czasami wymioty.
Ogolnie alergolog mowil ze w malych ilosciach moge wszystko, byle nie laczyc razem alergenow.
Mieso tak jak pisalam- jem, ale pewnie nie tyle co powinnam,, ryby lubie ale teraz nie mam dojscia do dobrych, wiec zostaje losos raz na jakis czas.
W sumie wieki nie probowalam jogurtu czy twarogu, ser zolty jem, ale bez szalenstw. Najgorzej reaguje na smietane, maslo i mleko, strasznie mnie brzuch po tym boli, jak przesadze to i biegunke mam, czasami wymioty.
Ogolnie alergolog mowil ze w malych ilosciach moge wszystko, byle nie laczyc razem alergenow.
Mieso tak jak pisalam- jem, ale pewnie nie tyle co powinnam,, ryby lubie ale teraz nie mam dojscia do dobrych, wiec zostaje losos raz na jakis czas.
Karla ja Cię doskonale rozumiem!
Nie chodzi o objadanie nie się, o "nagradzanie" się czekoladą itp.
Chodzi o normalne jedzenie, raz mniej raz bardziej zdrowe, jedzone po prostu w większych porcjach niż średnia krajowa
Nie chodzi o objadanie nie się, o "nagradzanie" się czekoladą itp.
Chodzi o normalne jedzenie, raz mniej raz bardziej zdrowe, jedzone po prostu w większych porcjach niż średnia krajowa
Misiaq, dokladnie, to jest opis mnie samej u mnie te ilosci to tak na 90centylu ale absolutnie nie czuje sie objedzona
Tylko Ty lubisz bardziej mieso a ja maczne/ziemniaczane dania
Tylko Ty lubisz bardziej mieso a ja maczne/ziemniaczane dania
tak, właśnie zjadłam wielki kawał ciasta i już mnie brzuch pobolewa bo się odzwyczaił
taki najprostszy kalkulator masz tu:
https://www.fabrykasily.pl/bmr
ale lepiej obliczać jedną z tych metod:
https://wformie24.poradnikzdrowie.pl/od ... alkulatory
próbowałaś bez laktozy? Mi pomogło, wcześniej miałam tak jak Ty plus taki wzdęty brzuch, że ludzie w autobusie chcieli mi ustępować miejsca
No i nie poćwiczyłam. Może dzisiaj się uda.
Obliczyłam sobie to BMR i wyszło 1239. To znaczy, że tyle powinnam jeść czy jak?
to jest podstawowe do utrzymania funkcji życiowych mnożyłaś przez aktywność fizyczną?
1,0 – leżący lub siedzący tryb życia, brak aktywności fizycznej,
1,2 – praca siedząca, aktywność fizyczna na niskim poziomie,
1,4 – praca niefizyczna, trening 2 razy w tygodniu,
1,6 – lekka praca fizyczna, trening 3–4 razy w tygodniu,
1,8 – praca fizyczna, trening 5 razy w tygodniu,
2,0 – ciężka praca fizyczna, codzienny trening.
I wtedy wychodzi Ci ile powinnaś jeść, oczywiście jest to +/- trzeba siebie obserwować i np. na początku obciąć 200 kcal, później stopniowo zwiększać. Przynajmniej z tego co czytałam, nie jestem specjalistą
Kiedy myślisz, że jesteś na dnie to przychodzi zamówienie z Zalando. Jakby przyjechała pogłębiarka.
Shattered, dzieki, wieczorem sobie policze.
Co do laktozy to nie probowalam, wyszlam z zalozenia ze jesli mam alergie na bialko mleka (potwierdzona testami) to nic nie zmieni jak przerzuce sie na bezlaktozowe.
Co do brzucha to u mnie norma. Po imprezach, gdzie mniej sie pilnuje z jedzeniem wychodze z takim brzuchem jakbym gosci zjadla
Co do laktozy to nie probowalam, wyszlam z zalozenia ze jesli mam alergie na bialko mleka (potwierdzona testami) to nic nie zmieni jak przerzuce sie na bezlaktozowe.
Co do brzucha to u mnie norma. Po imprezach, gdzie mniej sie pilnuje z jedzeniem wychodze z takim brzuchem jakbym gosci zjadla
Mi wyszło 1800 kalorii.
Jem mniej. Staram się nie przekraczać 1400 kalorii.
Jem mniej. Staram się nie przekraczać 1400 kalorii.
Ja wlasnie nie wiem ile jem kalorii, bo mi sie nigdy nie chcialo liczyc, podejrzewam ze przez moje porcje to moze byc sporo...
Ja się przez tydzień nie ważyłam, bo skończyły się baterie w wadze, więc zrobiłam to dziś. Czy spotkała mnie miła niespodzianka? Nie, skąd ten pomysł, znowu ważę więcej.
Nie mam już pomysłu na siebie, poza tym potrzebuję desperacko nowych spodni i znowu będę mieć poczucie porażki przy dobieraniu rozmiaru
Nie mam już pomysłu na siebie, poza tym potrzebuję desperacko nowych spodni i znowu będę mieć poczucie porażki przy dobieraniu rozmiaru
Jesteś moją bratnią duszą!efryna pisze: ↑04 cze 2020, 9:56Ja się przez tydzień nie ważyłam, bo skończyły się baterie w wadze, więc zrobiłam to dziś. Czy spotkała mnie miła niespodzianka? Nie, skąd ten pomysł, znowu ważę więcej.
Jak ja Cię doskonale rozumiem!
Misiaq, ja to wiem nie od dziś, piona!
ale pogłębiarka mnie szczerze rozbawiła
ale pogłębiarka mnie szczerze rozbawiła
kurde, jak pisałaś o tych olbrzymich porcjach to chyba inaczej sobie to wyobrażałam ile już trzymasz takie kalorie?
Jutro się zważę i do Was dołączę im nas więcej tym weselej!