



Ja zwykle patrzylam na opakowanie smietan fixu i sugerowalam sie tym co jest na opakowaniu. Ogolnie mascarpone sam w sobie jest sztywniejszy od śmietany, wiec może i smietsnfixu wystarczy mniej? Ostatnio jak robiłam z serkiem, to dałam mniej bo nie moglam znaleźć zapasow i tez się trzymalo. Ogolnie to on nie zmieni Ci smaku, nie zważy masy i w nadmiarze nie zrobi tego co nadmiar żelatyny.KarLa pisze:Dobra przeczytalam jak sie robi ta fruzeline.
Czyli musialoby byc tak ze biszkopt, fruzelina, krem ze smietany i mascarpone, na to biszkopt tak? osobno juz nie dawac owocow?
Farazi czy ta fruzelina jest jest za "ciezka"? Lubie takie lekkie torty. Moze lepiej mus, owoce i wzmocniony krem?
Mimezja, dziekiw przepisie jest 500g mascarpone i 400g kremowki a tylko 1 smietan fix. Tak ma byc czy lepiej bedzie jak beda niecale 4 smietan fixy?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości