Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Ja mam maszynkę, co sama trze, ale że wcześniej trzeba by ziemniaki obrać, to i tak placków nie robię ale chyba z dyni lub cukinii zrobię przez Was, że Wy ciągle o tych plackach.
O takie coś mam, polecam swoją drogą bardzo: https://m.ceneo.pl/30113336;pla?se=z3O9 ... #tab=click
O takie coś mam, polecam swoją drogą bardzo: https://m.ceneo.pl/30113336;pla?se=z3O9 ... #tab=click
Sam sklep szału nie robi ale w tym samym budynku jest jeszcze rzeźnik, piekarnia i kiosk a po drugiej stronie drobiarski, poczta i warzywniak, więc idealnie na codzienne zakupy przed odbiorem B z przedszkola.
Ciekawe czy u nas kiedyś tak będzie... Fajnie, że lubią.Sofii pisze: Mąż i Adaś właśnie ruszyli po zakupy, bo afera, zostało jedno kiwi i prawie się pobili o nie.
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Mimezja, u nas kilogram sera pewnie szybko by zniknal
Sofii, sprobuje. Jak bedzie mnie wkurzalo tarcie to wrzuce do blendera
Katherina, ja nienawidze obierac dyni (a lubie glownie pizmowa), dlatego wole juz placki ziemniaczane robic Podobno dynie hokkaido jest fajna, ale tu nie ma
Katherina, ja nienawidze obierac dyni (a lubie glownie pizmowa), dlatego wole juz placki ziemniaczane robic Podobno dynie hokkaido jest fajna, ale tu nie ma
Ja kupuje glownie hokkaido, a moja babcia ma wlasno wysiane
Tez sie zastanawiam, czy jakis nasionek nie powsadzam na wiosne
Pizmowa tez bardzo lubie... nawet kiedys z rozmachu jej nie obralam (przyzwyczajenie przy hokkaido) i zupa byla idealna, wiec przy fuksie z nieobranej tez wyjdzie
Tez sie zastanawiam, czy jakis nasionek nie powsadzam na wiosne
Pizmowa tez bardzo lubie... nawet kiedys z rozmachu jej nie obralam (przyzwyczajenie przy hokkaido) i zupa byla idealna, wiec przy fuksie z nieobranej tez wyjdzie
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, tu tylko te halloweenowe i pizmowe
Wlasnie są dni że idzie po 300g ot tak, tylko zwykle kupuje po 2-3 rodzaje po 200g i teraz postanowilam testowac na ile wystarczy taka duza porcja.KarLa pisze:Mimezja, u nas kilogram sera pewnie szybko by zniknal
Z dynią za to chyba się nie polubię. Nawet jak coa jest znosne w smaku, to nigdy nie mam na to ochory ju drugi raz
To ja z kolei dynie uwielbiam.
Ja dynie tez uwielbiam...
Za to bataty chyba tylko w zupie dyniowej i jako frytki
Za to bataty chyba tylko w zupie dyniowej i jako frytki
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Misiaq, nie wiem jak w Polsce, ale w Irlandii dynia pizmowa jest dostepna caly rok
U nas tez pizmowe sie pojawiaja w ciagu roku, a wiekszosc roku do kupienia sa hokkaido...
Ja wczoraj kupilam z farmy niedaleko nas piekna i spora hokkaido za cale 1,5€
Ja wczoraj kupilam z farmy niedaleko nas piekna i spora hokkaido za cale 1,5€
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Misiaq ja sobie mrożę. Czesc kroje w kostkę i do mrożeniem i mam gotowa np ba zupę albo pieke i robię papkę do zamrożenia i mam na placuszki z pieczonej dyni