Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Sofii, u nas, niestety, podobne kwoty... Ostatnio sobie uświadomiłam, że na samą kawę wydajemy ok. 200 zł miesięcznie.
Ja musze pozbyc sie zapasow, bo z tego co mam to pewnie 3 tygodnie moglabym obiady gotowac...
M. ostatnio ochrzanil mnie ze robienie "zapasow" i powiem ze jak wydawalam 150e co tydzien tak ostatnio udaje mi sie zmiescic w 120e
M. ostatnio ochrzanil mnie ze robienie "zapasow" i powiem ze jak wydawalam 150e co tydzien tak ostatnio udaje mi sie zmiescic w 120e
Na fali tego, co pisalyscie to sprawdziłam u nas. Wyszło ok 1200 zl spożywka +chemia (ale jakaś drobna, na nas dwoje to raczej mało tego idzie, nie kupowałam tetaz kapsulek ani tabletek do zmywarki) z apteka ale to też tam może w sumie z 40 zł było tego. Pewnie jeszcze gdzieś ż 50-100 zl gotówka placilismy Na mieście 300, paliwo 650.
Jedyne co bym mogła ograniczyć to na mieście, ale akurat tutaj mialam spotkanie z koleżankami to 100 poszło.
No i stale oplaty to 2 tys. I w październiku była jeszcze rata ubezpieczenia Ł samochodu i ubezpieczenie mieszkania, czyli 800 zl w sumie. Okropny miesiąc
Jedyne co bym mogła ograniczyć to na mieście, ale akurat tutaj mialam spotkanie z koleżankami to 100 poszło.
No i stale oplaty to 2 tys. I w październiku była jeszcze rata ubezpieczenia Ł samochodu i ubezpieczenie mieszkania, czyli 800 zl w sumie. Okropny miesiąc
My na paliwo 200 miesięcznie
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
My mamy dwa samochody i nie jesteśmy w stanie dojechać do pracy komunikacja miejska albo jeździć razem, bo Ł pracuje na zmiany w innych godzinach niż ja.
Jak ja pracowalam to wychodziło 900 zł za paliwo Teraz mąż jeździ na gazie, więc wychodzi ok 100 zł tygodniowo... plus samochód dla mnie i jak jeździmy z K to rzeczywiście z 200 zł na meiosac wystarcza
No my mało jeździmy. Plus mieszkania w mniejszym mieście i pracy na miejscu. Mąż zawozi nas do moich rodziców i jedzie do swojej pracy, a ja od rodziców idę pieszo do swojej (z 12 minut).
Byłam w Lidlu rano, wydałam 230 zł.
Dużo warzyw i owoców, mięso i dużo ryb.
Liczę na to, ze do następnego weekendu będę dokupować tylko warzywa, owoce i pieczywo.
Dużo warzyw i owoców, mięso i dużo ryb.
Liczę na to, ze do następnego weekendu będę dokupować tylko warzywa, owoce i pieczywo.
Misiaq kciuki
Ja dziś dokupiłam tylko chleb. We wtorek wyjeżdżamy i opróżniam zamrażalnik
Ja dziś dokupiłam tylko chleb. We wtorek wyjeżdżamy i opróżniam zamrażalnik
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Ja dziś w biedrze 280 zł wydałam, ale w tym dwa winka
Odkryłam smaczne i niedrogie winko wytrawne
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odkryłam smaczne i niedrogie winko wytrawne
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
No nie gotują
Ja tez serio pytam, nie wiem jak jest to możliwe.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Jak nie gotują to sie nie liczy
A F co je? Tez te pracowe?
Ja wydałam w biedrze 280 (30 zł wino), a reszta to warzywa, mięso, makarony, z chemii płyn do prania i płukania.
130 zł to ja zostawiłam wczoraj w rossmanie (chusteczki, pieluchy, szampon i odżywka, kilka tubek).
A F co je? Tez te pracowe?
Ja wydałam w biedrze 280 (30 zł wino), a reszta to warzywa, mięso, makarony, z chemii płyn do prania i płukania.
130 zł to ja zostawiłam wczoraj w rossmanie (chusteczki, pieluchy, szampon i odżywka, kilka tubek).
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.