o, cenna informacja jak ostatnio się pokroiłam nacinając kasztany, to też mnie to kusiło, ale na szczęście nie zaryzykowałam
Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Sofii czujesz zapach płynu do płukania po suszeniu w suszarce? Ja na poczatku nie umiałam się odzwyczaić tego nawyku, ale u nas to bylo bezsensowne, bo ani pranie nie bylo mieksze ani nie pachnialo plynem i przestalam dodawać.
Przetestuj chusteczki do suszarki, po nich ślicznie pachnie.
Oooo uwielbiam zakwas na żurek mojej babci
Ja całkiem niedawno za słabo nacięłam kilka i miałam piekarnik do szorowaniaKatherina pisze:o, cenna informacja jak ostatnio się pokroiłam nacinając kasztany, to też mnie to kusiło, ale na szczęście nie zaryzykowałamItzal pisze: ↑11 lis 2019, 9:56Moj wybuchy lubi, kiedys postanowil osobiscie sprawdzic dlaczego kasztany trzeba nacinac przed wlozeniem do piekarnika, nie naciął zadnego. Szorowal piekarnik dwa dniKatherina pisze: To u nas mąż ma chętkę na kwas chlebowy, ale właśnie boję się efektów pirotechnicznych
Itzal, zainspirowałaś mnie i właśnie robię zamówienie. Czy potrzebuję coś jeszcze? Upiecze się dobry w zwykłym piekarniku?
Mimezja, czuję płyn, pięknie pachnie po wysuszeniu.
Misiowa, moj Maz jeszcze dorzuca rodzynki, wiorki kokosowe, piecze w takiej foremce silikonowej w zwyklym piekarniku, nie jakas mega wysoka temperatura (dopytam jak wroci) i chyba jakos z godzine ale moge sie mylic. Nie bede mu pisac bo jeszcze pomysli ze sama chleb robie
Z tego, co pamiętam, to na zakwas najlepszy jest typ 2000, a do pieczenia 750.
O to masz lepiej, u mnie wietrzeje plyn ale pachnie takim zapachem suszenia.Sofii pisze:Mimezja, czuję płyn, pięknie pachnie po wysuszeniu.
U mnie w piekarni jest chleb na zakwasie i innego praktycznie nie kupujemy. 0.5kg wystarcza nam na 2-3 dni, przy czym dzieci nie jedzą chleba i im kupuję bulki. Z kolei rachunek 12 zl mnie nie dziwi bo tez nie raz z takim wychodzę. Chleb, bulki (szpinakowe lub ziarniste), cebularz dla Igora i obledne rogale z bita śmietaną i jak nic 10-15 zl.
Też tak słyszałam. W Lidlu widziałam.Katherina pisze:Z tego, co pamiętam, to na zakwas najlepszy jest typ 2000, a do pieczenia 750.
Obiady jem z pracy. Więc to w sumie głównie obkład i owoce.
Dodam, że to był wyjątkowo tani tydzień. Normalnie mąż wydaje koło 180/200 na tydzień.
Wysłane z mojego BND-L21 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 12 lis 2019, 8:57 przez meg, łącznie zmieniany 1 raz.
F je u moich rodziców. Więc moja mama mu gotuje. Jak my jemy to czasem coś od nas skubnie, ale rzadko.Necia pisze:Jak nie gotują to sie nie liczy
A F co je? Tez te pracowe?
Ja wydałam w biedrze 280 (30 zł wino), a reszta to warzywa, mięso, makarony, z chemii płyn do prania i płukania.
130 zł to ja zostawiłam wczoraj w rossmanie (chusteczki, pieluchy, szampon i odżywka, kilka tubek).
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Dobra piekarnię muszę doliczyć. Jeden chleb na tydzień plus codziennie 3 bułki (ja jedna, mąż dwie do pracy).Misiowa pisze:Dziewczyny, całkiem spoko rachunki. My wczoraj w biedrze zostawiliśmy 340 zł, dziś w ross 30 zł i piekarnia 12 zł.
We wtorek muszę jeszcze kupić mm, pieluchy i mięso w rzeźniku.
Sofii istotne jest, że Wy tyle jecie owoców. U nas każdy je jeden owoc dziennie. To masz 3 sztuki. Tyle to je u Was jedna osoba.
3 owoce dziennie? Wystarcza wam?meg pisze:Sofii istotne jest, że Wy tyle jecie owoców. U nas każdy je jeden owoc dziennie. To masz 3 sztuki. Tyle to je u Was jedna osoba.