nasze 4 kąty
Re: nasze 4 kąty
asieka, super, że się udało wywalczyć te dwa pokoje! Faktycznie układ niestandardowy, ale macie przynajmniej pole do popisu;)
No na to wyglada, że tak
A jakbyś miała dwa mieszkania kupione naprzeciwko siebie, to z talerzem zupy byś chodziła po korytarzu albo siku w nocy? Czy chciałabyś to połączyć w jedno?
Aurinko dokładnie
Ale ten te korytarz to klatka schodowa a nie orEdpokoj. Rozumiem ze np na górę wchodzi się e butach i dopiero tam zdejmuje odzież wierzchnia. Tez bym nie chciała tam paradować
dokładnie tak. Przedpokoju w tym domu brakuje.
Ja tym zrobiła wejście z klatki do salonu. Wejście do kuchni tylko z salonu. Najlepiej byłoby przesunąć ścianę do pokoiku, żeby wejściu do drugiego zroboc z salony i np oba wejścia w miarę blisko siebie, no ale nie wiem czy to jest możliwe w ogóle. Teraz nie jest koniecznie, ale kiedyś moznaby nad tym pomyśleć.
Tak dorobic ścianę i drzwi czerwone i byłoby funkcjonalnie i wygodnieAurinko pisze:Ja tym zrobiła wejście z klatki do salonu. Wejście do kuchni tylko z salonu. Najlepiej byłoby przesunąć ścianę do pokoiku, żeby wejściu do drugiego zroboc z salony i np oba wejścia w miarę blisko siebie, no ale nie wiem czy to jest możliwe w ogóle. Teraz nie jest koniecznie, ale kiedyś moznaby nad tym pomyśleć.
No ale Wy macie dom, a nie blok to trochę inna bajka.asieka pisze:No na to wyglada, że tak
A jakbyś miała dwa mieszkania kupione naprzeciwko siebie, to z talerzem zupy byś chodziła po korytarzu albo siku w nocy? Czy chciałabyś to połączyć w jedno?
Aurinko dokładnie
Tzn ja nigdy nie byłam w domu, który miałby klatkę schodową jak w bloku. Może to faktycznie jakieś inne budownictwo.
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Nam pasuje wejście przez kuchnie i tego na pewno ruszać nie będziemy. A zwłaszcza, że
kuchnia rok po generalnym remoncie.
Aurinko, ścian się ruszyć nie da
Adu popatrz na zdjęcie korytarza ile na nim miejsca jest
kuchnia rok po generalnym remoncie.
Aurinko, ścian się ruszyć nie da
Adu popatrz na zdjęcie korytarza ile na nim miejsca jest
Asieka, ja mysle, ze wbtakiej sytuacji was plan jest poki co najlepsza opcja, ale na wszelki wypadek nie rezygnowalabym z obecnych drzwi, miedzy sypialnia, a klatka... zostawilabym je, zamknela na klucz i np zabudowala/zastawilabym szafa... moze sie za kilka lat przydadza kto wie, a tak w razie czego znow na nowo wybijac drzwi... u was w sypialni i tak by ich widac nie bylo, ze sa, a w razie czego, za kilka lat mozecie pomyslec o zrobieniu przedpokoju i chlopcy moga z tamtego wyjscia korzystac, czy cos... ale to mowie, moze kiedys na przyszlosc jakby wam sie pozmienialo...
20.07.2015 - 10tc
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Ruby, tak zgadzam się. Drzwi bym w życiu nie zamurowywała. W pokoju mamy zamontowany w nich regał na książki a na korytarzu miejsce na kurtki. W sypialni myśle, że drzwi bedą za szafą.
Sypialnia jest mega nieustawna. Dwa duże okna i dwoje drzwi obecnie. Ani jednej całej ściany.
Sypialnia jest mega nieustawna. Dwa duże okna i dwoje drzwi obecnie. Ani jednej całej ściany.
Asieka, a nie myśleliście żeby zamienić miejscami sypialnię z pokojem chłopców? Wtedy nie musielibyście przechodzić przez ich pokój, gdy się będziecie kłaść, a z kolei na razie chłopcy będą mali, więc i tak sami nie będą przechodzić przez Wasza sypialnię, żeby pójść w nocy do łazienki czy kuchni.
chłopaków pokój jest dużo większy. Taka wielka sypialnia jest nam nie potrzebna.aitutaki pisze: ↑02 kwie 2020, 0:18Asieka, a nie myśleliście żeby zamienić miejscami sypialnię z pokojem chłopców? Wtedy nie musielibyście przechodzić przez ich pokój, gdy się będziecie kłaść, a z kolei na razie chłopcy będą mali, więc i tak sami nie będą przechodzić przez Wasza sypialnię, żeby pójść w nocy do łazienki czy kuchni.
Asieka super wieści, a kiedy rodzice planują się wyprowadzić?
czerwiec/ lipiec planują odświeżyć górę i się przeniosą, a my od sierpnia planujemy remont.