Ile kosztuje życie...
- Escherichia
Re: Ile kosztuje życie...
Lisbeth, dzięki
Nawet nie wiem, czy to duża kwota, czy nie dla dwóch osób.. jakoś nigdy specjalnie nie zwracałam uwagi na ceny..
Wróciłam ze sklepu, wydałam 210zł i wiem, że dobiję do założonej kwoty jeszcze owocami, chlebem, mlekiem i cukrem... Ale np. za tydzień nie kupię majonezu, oliwy, cukru, parmezanu
Nawet nie wiem, czy to duża kwota, czy nie dla dwóch osób.. jakoś nigdy specjalnie nie zwracałam uwagi na ceny..
Wróciłam ze sklepu, wydałam 210zł i wiem, że dobiję do założonej kwoty jeszcze owocami, chlebem, mlekiem i cukrem... Ale np. za tydzień nie kupię majonezu, oliwy, cukru, parmezanu
Eschericha ja potrafię w jednym tygodniu wydać 400 zł, a w drugim 100 - 200 zł.
Nie udało mi się trzymać jednej kwoty na tydzień.
Nie udało mi się trzymać jednej kwoty na tydzień.
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
- mała_czarna
Bakteria czy to dużo czy mało to zalezy ile jecie i czy kupujecie jakieś droższe marki czy np.biedronkowe czy lidlowe
250 zł za samo jedzenie? Czy z chemią. Jak z chemią to da się zrobić, ale bez szaleństw. A jak bez chemii to luźno.
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Ale jak można kupować chemię co tydzień?
Ja nie jestem z tych, które mają duże zapasy, ale jednak nie kupuję chemii raz w tygodniu, raczej raz w miesiacu, wiec to nawet trudno uśrednić.
Jak Was czytam to stwierdzam, ze my na prawdę dużo wydajemy na jedzenie.
A i tak na kwarantannie "oszczędzamy".
Eschericha przy planowaniu posiłków powinno się udać.
My w kwietniu (do dzisiaj) na spożywkę wydaliśmy nie cały 1000 zł, ale sporo produktów zostało mi z poprzedniego miesiąca.
Średnio na miesiąc wydajemy 1300 zł.
My w kwietniu (do dzisiaj) na spożywkę wydaliśmy nie cały 1000 zł, ale sporo produktów zostało mi z poprzedniego miesiąca.
Średnio na miesiąc wydajemy 1300 zł.
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Po prostu zależy ile kto i czego je.Misiaq pisze:Ale jak można kupować chemię co tydzień?
Ja nie jestem z tych, które mają duże zapasy, ale jednak nie kupuję chemii raz w tygodniu, raczej raz w miesiacu, wiec to nawet trudno uśrednić.
Dzisiaj wyjęłam dzieciom arbuza. Zjadły całego w 5 minut. Oprócz tego banany, jabłka, gruszki, winogrona, ananas, mango itp. Każdy na raz zjada kubeczek pomidorów 250g. Mogę wymieniać bez końca. Wydajemy dużo na jedzenie i alkohol i już przestałam się łudzić, że zejdziemy z kosztów już kiedyś pisałam, ale w moim odczuciu obiad to "najtańszy" posiłek dnia. Oni non stop coś żują, jak nie owoce/warzywa to orzechy czy żurawinę.
A wracając do Was Escherichia, to myślę, że przy zaplanowanym menu, nie licząc alkoholu, to jest do zrobienia w dwie osoby.
Ja wiem, że owoce i warzywa pochłaniają ogromne kwoty, ale mimo wszystko....Sofii pisze: ↑26 kwie 2020, 20:29Po prostu zależy ile kto i czego je.Misiaq pisze:Ale jak można kupować chemię co tydzień?
Dzisiaj wyjęłam dzieciom arbuza. Zjadły całego w 5 minut. Oprócz tego banany, jabłka, gruszki, winogrona, ananas, mango itp. Każdy na raz zjada kubeczek pomidorów 250g. Mogę wymieniać bez końca. Wydajemy dużo na jedzenie i alkohol i już przestałam się łudzić, że zejdziemy z kosztów już kiedyś pisałam, ale w moim odczuciu obiad to "najtańszy" posiłek dnia. Oni non stop coś żują, jak nie owoce/warzywa to orzechy czy żurawinę.
A wracając do Was Escherichia, to myślę, że przy zaplanowanym menu, nie licząc alkoholu, to jest do zrobienia w dwie osoby.
Misiaq ile wydajecie na jedzenie? Dużo jecie mięsa?
Jeżeli nie chcesz pisać to zrozumiem.
Jeżeli nie chcesz pisać to zrozumiem.
Julia 2.4.2017r.
Julia 2.4.2017r.
Misiaq, wiadomo, że każdy co tydzień nie kupuje nie wiadomo ile z tzw. chemii, ale mi chyba w każdym tygodniu coś wpadnie przy okazji zakupów- a to papier,a to proszek, albo jakiś szampon, płyn do mycia szyb etc- chyba nie ma tygodnia, żeby coś z tego typu rzeczy nie pojawiło się na paragonie.
A co do zakupów, to teraz robimy zakupy raz w tygodniu i lepiej widać ile mniej więcej idzie- myślę, że wliczając mięso- które kupujemy rzadziej, ale więcej, to z 600zł/tydz. pewnie średnio wyjdzie, wiadomo raz mniej, raz więcej. Z tym, że u nas jednak 5 osób do wykarmienia, a do tego odpada wyżywienie z przedszkola/ obiady w szkole, więc jemy więcej w domu. Myślę, że dla 2 osób, te 250zł tygodniowo jest wykonalne.
A co do zakupów, to teraz robimy zakupy raz w tygodniu i lepiej widać ile mniej więcej idzie- myślę, że wliczając mięso- które kupujemy rzadziej, ale więcej, to z 600zł/tydz. pewnie średnio wyjdzie, wiadomo raz mniej, raz więcej. Z tym, że u nas jednak 5 osób do wykarmienia, a do tego odpada wyżywienie z przedszkola/ obiady w szkole, więc jemy więcej w domu. Myślę, że dla 2 osób, te 250zł tygodniowo jest wykonalne.
My tygodniowo na jedzenie wydajemy około 350-400 zł. Jutro mąż jedzie na zakupy, ma urlop cały tydzień, zrobiłam mu listę na 56 pozycji
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
U nas idzie ok. 500 zł tygodniowo, a teraz jak się zacznie sezon na (prawdopodobnie bardzo drogie) świeże owoce i warzywa, to zapewne dojdą kolejne stówki.
Ja właśnie liczyłam, że nam spadnie kwota jak będzie więcej warzyw niż mięcha, ale chyba już na to nie licze
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.