Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Aneczka o nie...
Nutella, diesla tankowalam ostatnio za 1,42€/l
Benzyna nie wiem dokladnie bo juz dawno corsy nie tankowalam, glownie maz nia jezdzi, ale jakos 1,56€/l ostatnio mi sie w oczy rzucilo, no ale na benzyne mniej uwage zwracam
Benzyna nie wiem dokladnie bo juz dawno corsy nie tankowalam, glownie maz nia jezdzi, ale jakos 1,56€/l ostatnio mi sie w oczy rzucilo, no ale na benzyne mniej uwage zwracam
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
My w DE płaciliśmy za benzynę ok. 7,50 (przy autostradzie), w Danii niecałe 7 

Co roku kupuje 50 kg malin u znajomej pani po cenie skupowej, w tamtym roku płaciłam 5,50 za kg.
Wczoraj mi powiedziała, że są na skupię za 11 zł i cena ma wzrosnąć do 18 zł.
Chyba dam sobie spokój z sokami :/
Wczoraj mi powiedziała, że są na skupię za 11 zł i cena ma wzrosnąć do 18 zł.
Chyba dam sobie spokój z sokami :/
Nutella, nieźle. Jak dobrze mieć swoje maliny...
W tym roku podobno pogoda jest niesprzyjająca dla malin. Długo było zimno, potem były upały na zmianę z ulewnymi deszczami. Słyszałam rozmowę na bazarze, że dużo krzewów na plantacjach po prostu padło.

U mnie na moich krzaczkach wbtym roku malin jak na lekarstwo bylo, wiec cos w tym moze byc
20.07.2015 - 10tc 
05.01.2018 - 8tc
18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵

05.01.2018 - 8tc

18.08.2018 🩷
16.06.2021 🩵
Mój mąż był ostatnio u pana, który miał czereśnie. I pytał go jak tam plony. "O panie kiepsko". To go mąż zapytał jak buło w zeszłym roku. "Ciężko". Mąż go zapytał kiedy był zadowolony z plonów to usłyszał "Oj już nie pamiętam". Doszłam do wniosku, że zawsze narzekają 
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

Tydzień temu kupowałam maliny za 4.5zl za 500g, ale to dlatego że bralam 4 opakowania, a tak cena była 6zl za 500g

A ja nie lubię malin
problem z głowy 

My na razie też tylko do jedzenia mamy maliny, ale mamy późne, więc wysyp będzie w drugiej połowie sierpnia. Sąsiedzi już mają, to aż czerwono, tyle ich jest.
Nutella wow 50kg! Ja przetwarzam sporo mniej, hmm 5-10kg, ale kalkulacja jest prosta. W tamtym roku spóźniłam się i jak się obudziłam że chce malin to orze suszę już nie było, a jesienne wcale się nie pokazały. Zrobiłam może z 2kg... Potem za butelkę 300ml syropu bez dodatków syfu płaciłam 11zl! Przy obecnej cenie stawka pójdzie że 3razy w górę, więc i tak się kalkuluje zrobić swoje syropy. Dobrze że w tym roku zrobiłam też duży zapas syropów truskawkowych.
Ogarnęłam dziś stomatologa na NFZ! Bałam się tej wizyty bo jakoś przez długie lata ufałam naszej stomatolog, ale ostatnio zostawiłam tam tyle kasy, że zeszłam na ziemię. Wychodzi na to, że na Jagodzie zaoszczędziłam w tym miesiącu 350zl, U siebie podejrzewam że koło tysiaka..! Wizyta bardzo przyjemna i nie odczuwałam niższego standardu
Ogarnęłam dziś stomatologa na NFZ! Bałam się tej wizyty bo jakoś przez długie lata ufałam naszej stomatolog, ale ostatnio zostawiłam tam tyle kasy, że zeszłam na ziemię. Wychodzi na to, że na Jagodzie zaoszczędziłam w tym miesiącu 350zl, U siebie podejrzewam że koło tysiaka..! Wizyta bardzo przyjemna i nie odczuwałam niższego standardu