Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
Misiaq, specjalnie patrzyłam dziś na drożdżówki i w naszej piekarni obecnie kosztują 2,89 (nie wiem czy podrożały, bo rzadko kupuję). Ktoś chyba z Was zdziera.
U nas widziałam drożdżówkę z kruszonką za 3 zł
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Dziś spojrzałam u mnie - drożdżówki po 3,2 zł. Ale nie mam pojęcia, czy to stała cena, czy podrożały ostatnio.
U nas ceny w przedziale 3.50-4 zł.
Byłam dzisiaj w Dino i wielka obniżka VATu, banany z 5.99 na 5.70
Ale tak serio, to przy zakupach za 150 zł zaoszczędziłam ok. 5 zł.
Byłam dzisiaj w Dino i wielka obniżka VATu, banany z 5.99 na 5.70
Ale tak serio, to przy zakupach za 150 zł zaoszczędziłam ok. 5 zł.
W Netto jest promocja na banany po 2,85/kg.
Byłam tylko po kilka rzeczy, więc nie przyglądałam się pozostałym cenom ale to akurat rzuciło mi się w oczy, bo dużo ich jemy.
Byłam tylko po kilka rzeczy, więc nie przyglądałam się pozostałym cenom ale to akurat rzuciło mi się w oczy, bo dużo ich jemy.
Byłam dziś w Biedronce. I zazwyczaj nie sprawdzam paragonów, ale ten analizowałam... Ponad 300zl, a były to zwykle zakupy spożywcze plus tabletki do zmywarki.
Byłam w piątek w biedronce. Wydałam 350 zł a jeść w sumie nie ma co ceny mnie przerażają
Ja dziś w piekarni za bułkę wyborową, malutki chlebek i bułkę tartą zapłaciłam 18 zł. W mięsnym 1,5 kg schabu i 20 dag wędliny drobiowej prawie 40 zł. W warzywniaku 2 ogórki, 6 mandarynek i 3 kg ziemniaków - 20 zł.
Szok.
Szok.
Załamka, ja dziś weszłam do sklepu, kupiłam 1,5 kg jabłek, chleb, surówkę, wodę, biały ser, ogórka, kilka tubek kubusiowych i zapłaciłam prawie 50 zł
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Heh, dzisiaj RPP, zapowiadają 0,5 do góry znowu minimum
Zajebiscie… niedługo bardziej mi sie opłaci sprzedać mieszkanie i iść na wynajem, bo przy sprzedaży na dzień dobry będę 200 tys na plusie
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
U nas podobnie. Kupiliśmy za 300, a sąsiedzi sprzedają teraz u nas za 500-550 bez garażu, a my mamy i garaż i komórkę lokatorska
My ostatnio na poważnie rozmawialiśmy, czy by nie zmienić strategii i za jakiś czas nie wynająć większego mieszkania, a jak dzieci pójdą na studia to wrócimy do naszego i w ogóle się nie bawić w zakupy i kredyty teraz.