Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Byłam w piątek w biedronce. Wydałam 350 zł a jeść w sumie nie ma co
ceny mnie przerażają
Dom do wynajęcia
https://www.olx.pl/d/oferta/wynajme-dom ... 6kHGS.html
2010-19.09-2015 *** N 23.07.2018 *** M 5.05.2020

https://www.olx.pl/d/oferta/wynajme-dom ... 6kHGS.html
2010-19.09-2015 *** N 23.07.2018 *** M 5.05.2020

Ja dziś w piekarni za bułkę wyborową, malutki chlebek i bułkę tartą zapłaciłam 18 zł. W mięsnym 1,5 kg schabu i 20 dag wędliny drobiowej prawie 40 zł. W warzywniaku 2 ogórki, 6 mandarynek i 3 kg ziemniaków - 20 zł.
Szok.
Szok.

Załamka, ja dziś weszłam do sklepu, kupiłam 1,5 kg jabłek, chleb, surówkę, wodę, biały ser, ogórka, kilka tubek kubusiowych i zapłaciłam prawie 50 zł
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Zajebiscie… niedługo bardziej mi sie opłaci sprzedać mieszkanie i iść na wynajem, bo przy sprzedaży na dzień dobry będę 200 tys na plusie
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
U nas podobnie. Kupiliśmy za 300, a sąsiedzi sprzedają teraz u nas za 500-550 bez garażu, a my mamy i garaż i komórkę lokatorska

My ostatnio na poważnie rozmawialiśmy, czy by nie zmienić strategii i za jakiś czas nie wynająć większego mieszkania, a jak dzieci pójdą na studia to wrócimy do naszego i w ogóle się nie bawić w zakupy i kredyty teraz.
Katherina ja bym chyba tak zrobiła na waszym miejscu, jeśli nie chcecie zmieniać lokalizacji, bo kupić to wiadomo w centrum jakie ceny chore
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Katherina, myślę, że w waszym wypadku to najlepsze rozwiązanie. Wy lubixie swoje mieszkanko, będzie zarabiało na wynajem drugiego.

Bardzo możliwe, że tak się skończy, oprócz ceny mieszkań i tego, co się zaczyna dziać z kredytami, to mamy taką refleksję po ostatnich kilku spotkaniach z kilkoma małżeństwami 60+ - pół życia wyrywali flaki, żeby mieć to duże mieszkanie/dom, a teraz zostali w nich sami i mają realne problemy, żeby je ogarniać, ogrzać itp, a nie mają już energii, żeby sprzedawać i kupować coś mniejszego.
Ja mam ostatnio takie same przemyślenia, chcielismy kupić ten segment, ale teraz tyrać na wkład wlasny, wykończenie, spłacać ogromny kredyt i drzeć o stopy procentowe ciagle. Niestety ja nie mam nic do odziedziczenia po rodzinie ani działek itp. Nie wiem czy warto się zarzynać dla aktu własności, nie te czasy już.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Necia, w punkt, co nam x tych aktów..
Swoją drogą, musimy dopisać mnie di aktu własności, bo w tym momencie nic nie jest moje. Ciekawa jestem, jakie to są pieniądze u notariusza.
Swoją drogą, musimy dopisać mnie di aktu własności, bo w tym momencie nic nie jest moje. Ciekawa jestem, jakie to są pieniądze u notariusza.

Nie ma Cię w akcie? Mąż sam brał kredyt? No kochana niestety notariusz tani nie jest :/ a kupowane już po ślubie czy przed? Bo to ma znaczenie
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
No moje wartość ma i tylko w górę idzie, za kilka miesięcy będę miała działające już metro w zasięgu 5 min spaceru. Ale co z tego, skoro raty tylko w górę. Niedługo bardziej niż spłacać kredyt i kisić sie w dwóch pokojach bardziej opłaci mi sie wynająć je a sama wynająć sobie większe. Bo kupować za milion złotych to nie wiem już kogo stać.
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.