Co dziś jecie? Na diecie :)
Re: Co dziś jecie? Na diecie :)
meg, u nas duza to ok 32 cm, mialam kiedys gastroskopie i wszystko bylo ok, usg jamy brzusznej tez
Mia, to jestesmy we dwie Ja teraz jak probuje ograniczac jedzenie to chodze caly czas wkurzona, bo niedosc ze normalnie nie czuje sytosci, tak teraz ciagle jestem glodna. Moj maz zje talerz zupy i jest pelny, zje z 6 pierogow i jest pelny. Ja zjem 3 talerze tej samej zupy, albo 12 pierogow i nawet nie czuje sie najedzona.
Ja juz wielu rzeczy probowalam, wypijam szklanke wody przed posilkiem, kompletnie nie dziala- chociaz sa tacy co mowia ze jak wypoja ta szklanke wody to nie maja miejsca na nic wiecej. Jedzenie na mniejszym talerzyku- tez na mnie nie dziala, tesciowa ma pare cm mniejsze talerze i to nie daje rady zeby oszukac moj mozg
no i ja do tego duzo pije, bo teraz ok 2 - 3 l wody (zalezy o pory roku), plus caly dzbanek 1l wody z cytryna, 2-3 kubki herbaty zielonej, 1 kubek herbaty mietowej
Daff, jak czujesz sie najedzona, to raczej nie potrzebujesz lekarza. Gorzej jak sie zjada porcje gigant i ledwo czuje sie ze jest cos w zoladku
Mia, to jestesmy we dwie Ja teraz jak probuje ograniczac jedzenie to chodze caly czas wkurzona, bo niedosc ze normalnie nie czuje sytosci, tak teraz ciagle jestem glodna. Moj maz zje talerz zupy i jest pelny, zje z 6 pierogow i jest pelny. Ja zjem 3 talerze tej samej zupy, albo 12 pierogow i nawet nie czuje sie najedzona.
Ja juz wielu rzeczy probowalam, wypijam szklanke wody przed posilkiem, kompletnie nie dziala- chociaz sa tacy co mowia ze jak wypoja ta szklanke wody to nie maja miejsca na nic wiecej. Jedzenie na mniejszym talerzyku- tez na mnie nie dziala, tesciowa ma pare cm mniejsze talerze i to nie daje rady zeby oszukac moj mozg
no i ja do tego duzo pije, bo teraz ok 2 - 3 l wody (zalezy o pory roku), plus caly dzbanek 1l wody z cytryna, 2-3 kubki herbaty zielonej, 1 kubek herbaty mietowej
Daff, jak czujesz sie najedzona, to raczej nie potrzebujesz lekarza. Gorzej jak sie zjada porcje gigant i ledwo czuje sie ze jest cos w zoladku
Daff, bo mowie ze kurier dowieźć może dopiero ok 6:30 dzień wcześniej też nie mogą
Dziś u mnie szakszuka (z 2 jajkami i kromką chleba z samych ziaren)
432 kcal, 21 g B, 27 g T, 28 g W
432 kcal, 21 g B, 27 g T, 28 g W
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2019, 10:33 przez Miśka, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale jednak w każdym posiłku jest "coś". Tłuszcz czy białko może ratować sytuację, jeśli jest dodatek czegoś o wyższym IG, bo w gruncie rzeczy, to każdy posiłek można sobie tak wytłumaczyć - zjadłam ziemniaki, ale miałam do tego porcję mięsa i oliwę w sałatce, więc jest ok. A to przecież nie o to chodzi.adu pisze: Czyli w gruncie rzeczy jak coś jest to i tak jest zbilansowane tłuszczem albo białkiem odpowiednio
Re: Co dziś jecie? Na diecie [emoji3]
Daff, dlatego mnie uratuje tylko psycholog
Miska, wstyd przyznać, ale nigdy nie jadłam
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Miska, wstyd przyznać, ale nigdy nie jadłam
Dla mnie najważniejsze żeby posiłki były zdrowe i zbilansowane. Wiem ze restrykcyjna dieta (w moim przypadku) nie sprawdzi się na lata i efekt jojo murowany.
KarLa, ja pije wodę przed posiłkiem. Nie wiem czy coś daje, pewnie placebo. Jak jestem głodna a do posiłku daleko to pije herbatę, miętę ze stewią
Ja mam tak samo, zresztą nie na tym życie polega, żeby sobie ciągle wszystkiego odmawiać Ale adu pisała, że ma IO, a jest wiele produktów, które przy tej chorobie są po prostu niewskazane (żeby nie powiedzieć zabronione).daffodil pisze: Wiem ze restrykcyjna dieta (w moim przypadku) nie sprawdzi się na lata i efekt jojo murowany.
A szakszukę polecam bardzo. Ja uwielbiam!
Miska, ale napisalam, że te rzeczy można oddać mężowi zawsze;)
No i tak btlo minęło, bo mi nie dowioza
No i tak btlo minęło, bo mi nie dowioza
Ah, nie skojarzyłam ze o IO Ci chodziMiśka pisze:Ja mam tak samo, zresztą nie na tym życie polega, żeby sobie ciągle wszystkiego odmawiać Ale adu pisała, że ma IO, a jest wiele produktów, które przy tej chorobie są po prostu niewskazane (żeby nie powiedzieć zabronione).daffodil pisze: Wiem ze restrykcyjna dieta (w moim przypadku) nie sprawdzi się na lata i efekt jojo murowany.
A szakszukę polecam bardzo. Ja uwielbiam!
Widziałam ze na thermomixie można może spróbuje M zrobić
Daff, ja miete zazwyczaj wieczorem. Zjadlam owsianke z bananem i rodzynkami i w zoladku pusto...
Nawet chrom w tabletkach sobie kupilam, chyba musze zaczac brac...
Nawet chrom w tabletkach sobie kupilam, chyba musze zaczac brac...
Nie chce już wracać do tego zdjęcia za ładnie wyglada
KarLa, a gdybyś dodała dobry tłuszcz do takiego śniadania (np. orzechy, masło orzechowe czy zagryzła kawałkiem awokado), to Cię nie nasyci bardziej?
Ej dziewczyny jak sie ten catering nazywał?
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.