Moja walka o lepszą sylwetkę
Re: Moja walka o lepszą sylwetkę
Ja za to moglam kiedys jesc jak maly kon, zajadac sie chipsami i slodyczami, pizza, frytkami itp. Nie tylam wcale, od gimnazjum po kilka lat tutaj wazylam tyle samo. Nagle sie posypalo i przytylam. Moge cwiczyc ograniczac sie i ()() nie moge schudnac
efryna, ja też bez zgryźliwości Jeszcze niedawno (no, przed ciążami) mogłam jeść, co chciałam i waga się trzymała, ale ponieważ ostatnio uświadomiłam sobie jak teraz wyglądam, zaczęłam drążyć temat. Bazuję głównie na dds.fit, bo kobieta pisze rozsądnie i bez fanatyzmu. Zmiany w jedzeniu zaczęłam od zwiększenia ilości wypitej wody, bo jeszcze w grudniu piłam 3 kawy dziennie i szklankę wody do obiadu. Teraz do kaw dochodzi butelka wody i uważam to za mój ogromny sukces
Na początku korzystałam z apki do liczenia kalorii FatSecret, teraz przerzuciłam się na Fitatu. Trzymam się % rozkładu makro B:T:W 25:30:45 (Sandra pisze o 30% białka i 40% węgli, ale i tak ciężko mi osiągnąć te 25%). Teraz mam taki system, że wieczorem wrzucam sobie "pewniki" następnego dnia - kawy, wino wieczorem, jeśli coś mamy zaplanowane z mężem, obiad, jeśli już mam zaplanowany i pod to ustawiam resztę posiłków. Póki co pożegnałam się z masłem (o jak mi go brakuje!), białą bułą na śniadanie i podjadaniem między posiłkami. Ograniczyłam cukier, przerzuciłam się na ksylitol. Jeśli przegnę z kaloriami, to po prostu wskakuję na orbitreka (jak wczoraj - spaliłam 420 kcal tylko po to, żeby zjeść pół tabliczki czekolady z orzechami i to jest właśnie to, czego wczoraj potrzebowałam ) Pierwsze dni, to było strasznie dużo kombinowania, ale teraz już jest łatwiej. Fajne pomysły podrzuca mi siostra, która jest na diecie z powodu hipoglikemii reaktywnej. Mi jest teraz o tyle łatwiej, niż Tobie, że ja jestem w domu i mam czas przeklikać się przez apkę, żeby wiedzieć czy dziś korzystniej będzie zjeść tuńczyka czy jogurt z płatkami owsianymi. Ja też lubię jedzenie i to, co jem musi być dobre Mogę wrzucać swoje jadłospisy, jeśli Ci to w czymś pomoże, ale uprzedzam, że jestem swoim królikiem doświadczalnym i nie obiecuję, że to będzie w 100% poprawne i zgodne ze sztuką
Na początku korzystałam z apki do liczenia kalorii FatSecret, teraz przerzuciłam się na Fitatu. Trzymam się % rozkładu makro B:T:W 25:30:45 (Sandra pisze o 30% białka i 40% węgli, ale i tak ciężko mi osiągnąć te 25%). Teraz mam taki system, że wieczorem wrzucam sobie "pewniki" następnego dnia - kawy, wino wieczorem, jeśli coś mamy zaplanowane z mężem, obiad, jeśli już mam zaplanowany i pod to ustawiam resztę posiłków. Póki co pożegnałam się z masłem (o jak mi go brakuje!), białą bułą na śniadanie i podjadaniem między posiłkami. Ograniczyłam cukier, przerzuciłam się na ksylitol. Jeśli przegnę z kaloriami, to po prostu wskakuję na orbitreka (jak wczoraj - spaliłam 420 kcal tylko po to, żeby zjeść pół tabliczki czekolady z orzechami i to jest właśnie to, czego wczoraj potrzebowałam ) Pierwsze dni, to było strasznie dużo kombinowania, ale teraz już jest łatwiej. Fajne pomysły podrzuca mi siostra, która jest na diecie z powodu hipoglikemii reaktywnej. Mi jest teraz o tyle łatwiej, niż Tobie, że ja jestem w domu i mam czas przeklikać się przez apkę, żeby wiedzieć czy dziś korzystniej będzie zjeść tuńczyka czy jogurt z płatkami owsianymi. Ja też lubię jedzenie i to, co jem musi być dobre Mogę wrzucać swoje jadłospisy, jeśli Ci to w czymś pomoże, ale uprzedzam, że jestem swoim królikiem doświadczalnym i nie obiecuję, że to będzie w 100% poprawne i zgodne ze sztuką
Dziękuję! Jutro przeanalizuję temat dokładniej, a przykładowe jadłospisy byłyby super, jak kiedyś znajdziesz czas, żeby wrzucić
Nie ma problemu
Ja dziś zaliczyłam ciężki trening, a potem jeszcze wskoczyłam na orbi i poszło dodatkowo 470 kcal
Ja dziś zaliczyłam ciężki trening, a potem jeszcze wskoczyłam na orbi i poszło dodatkowo 470 kcal
- Escherichia
Łooohoho Brawo!
Miśka, kolejny wymiatacz! Gratuluję! Ja miałam dzisiaj ważenie (dieta od poniedziałku) i -0,3 kg, tak więc szału nie ma. Daję sobie jeszcze dwa tygodnie, jak efekty będą nadal takie oszałamiające, to pierdzielę tę dietę, a Ty mnie nauczysz korzystać ze swojej apki
- Escherichia
Ja dzisiaj mam w planach basen
Już chwilę nie stawałam na wadze, boję się
Już chwilę nie stawałam na wadze, boję się
Escherichia, czego się boisz? Przecież ciśniesz na maksa (no chyba, że nie spadła tyle, co powinna, też tego nienawidzę)
Escherichia, Ty się boisz?
U mnie waga narazie w miejscu, chociaż mnie bardziej motywują centymetry, niż kilogramy (nie żeby kilogramy nie motywowały, ale przy moich treningach będą leciały wolniej, niż przy np. czystym cardio). Ogólnie nie jest źle
Ja na orbi przede wszystkim pracuję nad wydolnością, bo póki co tętno mi mocno szybuje.
U mnie waga narazie w miejscu, chociaż mnie bardziej motywują centymetry, niż kilogramy (nie żeby kilogramy nie motywowały, ale przy moich treningach będą leciały wolniej, niż przy np. czystym cardio). Ogólnie nie jest źle
Ja na orbi przede wszystkim pracuję nad wydolnością, bo póki co tętno mi mocno szybuje.
Trening zaliczony, orbi tez, więc zaplanowany na wieczór camembert zmieści się w limicie kalorii
- Escherichia
Boję się, że stoi w miejscu.. Centymetry ostatnio też dziwnie nie drgnęły
- Escherichia
Nooo i ch... Lekko w górę.. Mam nadzieję, że to przez fazę cyklu A treningi w tym tygodniu to jakaś porażka Zjem śniadanie i idę na siłkę..
- Escherichia
Nic do przodu Wypiłam 0,5l kawy.. idę sobie ugotować dwa jajka..