Ile kosztuje życie...
Re: Ile kosztuje życie...
Necia, może się uda kiedyś spełnić marzenie
Ja płacę 300 zł na 2 miesiące za prąd, ale mieliśmy 800 zł nadpłaty. Teraz na pewno jej nie będzie, bo doszło nam oświetlenie domu z zewnątrz, bodajże 12 lamp wokół.
Ja płacę 300 zł na 2 miesiące za prąd, ale mieliśmy 800 zł nadpłaty. Teraz na pewno jej nie będzie, bo doszło nam oświetlenie domu z zewnątrz, bodajże 12 lamp wokół.
Też marzę o domu. Zwłaszcza, że mamy "szczęście" i nad nami mieszkają cyganie. Dwa razy nam zalali już mieszkanie, zarzygali balkon i inne atrakcje...
Mamy wodę rozliczaną na podstawie zużyć z poprzednich miesięcy i co pół roku rozliczenie.
Hmm ledowe żarówki też mamy. Ale kuchnia indukcyjna i czajnik elektryczny. Na stan-by jest roomba, bo musi, telewizor, bo jego się nie da inaczej wyłączyć.W sumie używamy go raczej jako monitora do xboxa, bo telewizji nie mamy.
Mamy wodę rozliczaną na podstawie zużyć z poprzednich miesięcy i co pół roku rozliczenie.
Hmm ledowe żarówki też mamy. Ale kuchnia indukcyjna i czajnik elektryczny. Na stan-by jest roomba, bo musi, telewizor, bo jego się nie da inaczej wyłączyć.W sumie używamy go raczej jako monitora do xboxa, bo telewizji nie mamy.
Impreza u nas była dwa razy, raz chodził sąsiad i wcześniej mówił, że ma imprezę i bardzo przeprasza, jeśli trochę głośniej będzie, ale postara się nie szaleć, a o drugiej wiem stąd, że się kartka pojawiła na dole przy windzie, że ktoś bardzo przeprasza, że było trochę za głośno na imprezie i że to już się nie powtórzy.
Yenna, ja roomby nie trzymam non stop na stand-by'u.
Katherina podaj adres już kupuje tam mieszkanie, ja to mam takiego pecha, ze gdzie nie zamieszkam to mam burackich sąsiadów.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Krzyś 11.5.2017 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
Kornelia 25.4.2021 r.
U nas w tym czynszu 360zł jest też min. monitoring, winda i fundusz remontowy. Na samym początku kobieta z administracji poprosiła o podanie w tabeli ile osób będzie mieszkać oraz ile planujemy zużycia wody ciepłej i zimnej. Zasugerowałam się tym ile zużycia wychodzi na osobę u teściów i podałam taką samą. Dzięki temu wyszliśmy na zero przy rozliczaniu. Śmieci mamy te tańsze, bo segregujemy ale nie pamiętam ile dokładnie.
Sofii, ja mieszkałam w domu i też mnie te odgłosy na początku zaskoczyły, teraz już nie zwracam na nie uwagi. To trochę jak z ludźmi mającymi domy przy torach kolejowych - jakoś żyją i chyba im to nie przeszkadza aż tak bardzo.
Katherina, to pełna kultura.
U nas żeby nie było za rożowo, to nasi sąsiedzi mają połowę domu. Drugą kupili nasi znajomi. I oni między sobą to już drą koty konkretnie.
U nas żeby nie było za rożowo, to nasi sąsiedzi mają połowę domu. Drugą kupili nasi znajomi. I oni między sobą to już drą koty konkretnie.
My właśnie dostaliśmy rozliczenie za gaz, 200 zł mniej niż za taki sam okres rok temu. Brak zimy robi swoje.
Za śmieci płacimy 38 zl, w lipcu nam podnieśli z 25 zł.
A tak poza tym, to strach teraz iść do sklepu. Kilka rzeczy w torbie i 50-70-100 zł nie ma. Jak zamawiam zakupy tygodniowe, to 300-350 zł leci. Do tego jeszcze chemia i kosmetyki.
Za śmieci płacimy 38 zl, w lipcu nam podnieśli z 25 zł.
A tak poza tym, to strach teraz iść do sklepu. Kilka rzeczy w torbie i 50-70-100 zł nie ma. Jak zamawiam zakupy tygodniowe, to 300-350 zł leci. Do tego jeszcze chemia i kosmetyki.
U siebie mam spokój, ale u rodziców mieszka sąsiadka, której przeszkadza że papugi śpiewają
Dokładnie... straszne są te rachunki za zakupy
"Działanie pociąga za sobą koszty i ryzyko,
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
ale o wiele mniejsze niż te,
które wiąże się z wygodną biernością."
Julia 2.4.2017r.
O zakupach mi nawet nie mówcie. Aż się boję na konto wejść i podliczyc ile wydaliśmy w tym miesiącu...
- Escherichia
Lisbeth, Necia, Katherina.. bardzo duże czynsze, jak na te metraże!
My płacimy czynszu 310zl za 34m2.
Szladus, Ty za to masz szaleńczo mały czynsz To wspólnota, TBS?
Prąd płacimy około 80-90zl/2 msc, gaz 25-30zl/2msc
My płacimy czynszu 310zl za 34m2.
Szladus, Ty za to masz szaleńczo mały czynsz To wspólnota, TBS?
Prąd płacimy około 80-90zl/2 msc, gaz 25-30zl/2msc
Escherichia, wspólnota, ale to nowe budownictwo, więc my i tak aż tak niskiego nie mamy. Mamy chyba jakoś 3 zl/m2, a moja koleżanka ma niecałe 2. No i nie mamy ochrony ani jakieś czynszu za windę, bo jej nie ma.